Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se cer sancțiuni din interiorul Uniunii Europene pentru Israel: 'Ploaia de bombe este inumană'

bbc.com
gaza israel

Petra de Sutter, vicepremierul Belgiei, propune Guvernului de la Bruxelles să adopte sancțiuni împotriva Israelului pentru bombardamentele asupra spitalelor şi taberelor de refugiaţi din Gaza.

„Este timpul pentru sancţiuni împotriva Israelului. Ploaia de bombe este inumană”, a declarat Petra De Sutter pentru ziarul Nieuwsblad.

„Este clar că Israelului nu-i pasă de apelurile internaţionale de încetare a focului”, a adăugat ea.

De Sutter spune că Uniunea Europeană ar trebui să suspende imediat acordul de asociere cu Israelul, care asigură o mai bună cooperare economică şi politică.

Ea este de părere că ar trebui să fie implementată o interdicţie de import pentru produsele din teritoriile palestiniene ocupate, iar coloniştilor violenţi, politicienilor şi soldaţilor responsabili de crime de război ar trebui să li se interzică intrarea în UE.

În acelaşi timp, consideră ea, Belgia ar trebui să crească finanţarea pentru Curtea Penală Internaţională de la Haga pentru a investiga bombardamentele, reducând în acelaşi timp fluxurile de bani către Hamas.

"Aceasta este o organizaţie teroristă. Terorismul costă bani şi trebuie să existe sancţiuni pentru companiile şi persoanele care furnizează bani Hamas", a declarat De Sutter.

Membră a partidului Groen (Verzii), Petra de Sutter a fost anterior membră a Parlamentului European din 2019 până în 2020, când a fost numită vicepremier cu responsabilitatea de a supraveghea administraţia publică şi întreprinderile publice din Belgia în guvernul lui Alexander De Croo, informează realitatea.net

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.