Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se cere DEMISIA lui Tudorel Toader, după ce ministrul a anunțat evaluarea lui Lazăr: 'Relevă o lipsă de scrupule deplină'

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader

Deputatul PNL Ioan Cupşa cere demisia ministrului Justiţiei, afirmând că Tudorel Toader nu poate evalua obiectiv performanţele manageriale ale procurorului general Augustin Lazăr. Cupşa afirmă că declanşarea procedurii "relevă fie o lipsă vădită de inteligenţă demonstrată de neputinţa de a prevede urmările demersului, fie o lipsă de scrupule deplină". 

"Cum puteţi dumneavoastră să evaluaţi obiectiv, imparţial, performanţele manageriale ale unei persoane pe care, 'a priori', o consideraţi nedemnă de această funcţie, căreia nu îi recunoaşteţi legitimitatea în funcţie? (...) Să declanşezi procesul de demitere a procurorului general (aceasta fiind finalitatea urmărită şi nicidecum îmbunătăţirea calităţii activităţii Ministerului Public prin evaluarea activităţii manageriale a Procurorului general - acesta fiind doar un pretext formal) în acest moment delicat al anchetării de către Ministerul Public a nefericitelor evenimente desfăşurate în 10 august, toate acestea relevă fie o lipsă vădită de inteligenţă demonstrată de neputinţa de a prevedea urmările demersului, fie o lipsă de scrupule deplină!", susţine Cupşa, într-un comunicat remis luni AGERPRES.

Prima reacție din PSD după scrisoarea lui Rudolph Giuliani: 'Cine știe să citească, citește până la capăt. Este și un semnal de avertizare foarte serios'

Deputatul liberal mai precizează că urmările unui astfel de demers ar putea conduce la timorarea procurorilor "care anchetează abuzurile săvârşite în data de 10 august". 

"Urmările eventuale ale demersului dumneavoastră, după cum bine ştiţi (nu vă creditez că aţi avea vreo lipsă de înţelegere a urmărilor actului dumneavoastră), sunt unele imediate, precum şi unele viitoare. Pe de o parte, urmare toxică imediată, demersul dumneavoastră are darul de a-i timora pe acei procurori care anchetează abuzurile săvârşite în data de 10 august, de a influenţa astfel desfăşurarea anchetei penale (...). Pe de altă parte, în viitorul apropiat, sprijinind 'înstăpânirea pe justiţie' a lui Dragnea (şi a acoliţilor lui) - prin demiterea unui procuror general care a refuzat să devină 'copil de casă' al lui Dragnea (...), "înstăpânirea pe justiţie" se va întâmpla şi, odată întâmplată, va avea efecte dezastruoase în plan social, în plan politic, în plan economic", afirmă deputatul liberal.



Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat luni că va face evaluarea activităţii procurorului general, Augustin Lazăr, în maximum 30 de zile, precizând că a luat această decizie întrucât a observat că de-a lungul timpului Ministerul Public "s-a îndepărtat treptat-treptat de la rolul constituţional pe care îl are".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.