Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se cere demiterea lui Raed Arafat după Raportul privind gestionarea Cazului Colectiv

raed arafat

Guvernul a dat publicității azi Raportul Corpului de Control cu privire la intervenția autorităților în dezastrul de la Colectiv din care reiese clar că departamentul condus de Raed Arafat a fost mult sub ceea ce se aștepta de la el. Fostul europarlamentar Sebastian Bodu îi cere acum public premierului Dacian Cioloș să îl demită pe Raed Arafat pentru deficiențele grave constatate:

”Îi solicit Primului-Ministru, Dacian Cioloș, să îl demită pe șeful Departamentului pentru situații de urgență, Raed Arafat. Am văzut cu toții raportul Corpului de Control al Primului Ministru prin care se spune negru pe alb că au existat deficiențe majore în gestionarea crizei accidentului de la Colectiv.

Chiar departamentul condus de Arafat a fost trecut în raport ca fiind una dintre instituțiile care nu a acționat corespunzător : ”În principal această instituție nu a respectat prevederile imperative ale O.U.G. nr. 1/2014 privind unele măsuri în domeniul managementului situațiilor de urgență, precum și pentru modificarea și completarea O.U.G. nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, în ceea ce privește coordonarea în ansamblu a situațiilor de urgență, nu doar a activității de prim ajutor calificat și asistență medicală de la locul evenimentului.”

Domnul Raed Arafat a devenit un fel de ”vacă sfântă” a tuturor guvernelor care s-au perindat până acum. Nimeni nu vrea să-i știrbească meritele trecute, dar a venit timpul să-și asume și dânsul responsabilitatea pentru funcția pe care o ocupă, din care a făcut destule erori. Dacă trebuie să-i facem o statuie lui Raed Arafat pentru contribuția la înființarea SMURD, o facem. Dar a ține ”statui” în funcții de răspundere în ciuda tuturor greșelilor nu e în beneficiul românilor. Suit pe soclu, oricine pierde contactul cu realitatea, iar acest lucru se întâmplă acum cu Raed Arafat.

Domnule Prim-Ministru, sistemul de urgențe stă într-un om suit pe un soclu. Aveți posibilitatea să îl demiteți pe Raed Arafat, pentru a pune în locul lui pe cineva care să fie într-adevăr preocupat de complexitatea situațiilor de urgență și nu numai de acordarea primului ajutor, pentru că așa cum reiese și din raport ”șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a coordonat, la fața locului, doar activitatea de prim ajutor calificat și asistență medicală de la locul evenimentului, nu toate activitățile de intervenție.”

VEZI AICI TOT RAPORTUL GUVERNULUI

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.