Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se cere o nouă bază NATO pe coasta Mării Negre: În 3 ani ar putea fi construită

NATO

Fostul ministru bulgar de externe, Solomon Passy, a evocat joi necesitatea unei baze navale a NATO pe litoralul bulgar, în deschiderea unei conferinţe internaţionale la Varna privind strategia de securitate a NATO în regiunea Mării Negre, transmite BTA.

Potrivit lui Passy, care este şi preşedintele organizaţiei neguvernamentale Atlantic Club Bulgaria, o bază navală a NATO ar putea fi construită în trei ani de la luarea unei decizii în acest sens şi ar putea constitui soluţia în faţa dezechilibrului grav de puteri dintre Rusia şi NATO în regiunea Mării Negre, scrie agerpres.ro.

Citește și: Detaliu interesant! Cui i-a cedat TOATE casele Gabriel Sandu, omul care l-a denunțat, miercuri, pe fostul președinte Traian Băsescu

El a menţionat că Bulgaria se pregăteşte să preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al lui 2018, într-un moment în care lumea se află la o răscruce pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial, iar UE se confruntă cu numeroase provocări, cum sunt Brexitul, gestionarea fluxului de migranţi şi radicalizarea.

Fostul ministru bulgar de externe a mai subliniat, rugat să comenteze relaţiile ţării sale cu Rusia, că este important să se "discute cu aceasta într-un mod politicos, dar bine înarmat", apreciind-o drept un motiv de preocupare şi nu o ameninţare directă. În opinia sa, marile probleme cu care se confruntă Bulgaria sunt terorismul şi gestionarea fluxului de migranţi.

Citește și: Avalanșă de scumpiri! Unde sunt așteptate cele mai mari creșteri .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.