Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se cere OFICIAL comisie de anchetă parlamentară pentru tragedia de la #Colectiv/ DOCUMENT

COLECTIV ANCHETA

La aproape 3 luni de la tragedia de la Clubul Colectiv e înaintată în Parlament prima solicitare OFICIALĂ  pentru o comisie de anchetă privind elucidarea a ceea ce s-a întâmplat acolo.

Solicitarea este depusă de senatorul ALDE, Dian Popescu, care își motivează solicitarea adresată conducerii Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Senatul României pe interesul opiniei publice să afle adevărul:

Vezi și: Din aberațiile unui fost colonel STS prins de DNA: La #Colectiv s-a pus foc/ STENOGRAME

Vezi și: Florin Chilian, atac şocant: Iohannis a ORDONAT incendiul din Colectiv. Trebuie anchetat

content-image

Vezi și: Băsescu, despre #Colectiv: 'Experții de la Petroșani știu deja ce nu se leagă'

”Am solicitat oficial președintelui Comisiei de Apărare din Senatul României, domnul Marius-Lucian Obreja, crearea unei subcomisii care să aibă drept misiune lămurirea semnelelor de întrebare care în ultimul timp au fost puse în spațiul public privind cazul Colectiv.

Așa cum am declarat deja public consider că membrii Comisiei de Apărare trebuie să renunțe la vacanța parlamentară și în baza prerogativelor legale să audieze toate persoanele care pot aduce lămuriri în acest caz.

Această subcomisie nu are drept scop dublarea sau sabotarea anchetelor pe care organele abilitate le fac, ci de a verifica dacă instituțiile publice a căror activitate este în atenția Comisiei de Apărare și-au făcut sau nu datoria.

Tragedia din #Colectiv a produs deja 63 de victime și este obligația noastră ca aleși ai poporului să investigăm circumstanțele și, mai ales, cauzele acestei cumplite tragedii, a doua ca mărime în istoria recentă a României după accidentul aviatic de la Balotești.

Consider că trebuie să renunțăm la vacanta parlamentară pentru un caz de interes național care necesită prezența și acțiunea noastră urgentă.

Deja, cum bine știm, în spațiul public au apărut mai multe controverse privind drama din #Colectiv, iar obligația noastră față de cei care ne-au ales este să contribuim la aflarea adevărului.

De asemenea, în spiritul transparenței totale, solicit ca toate audierile în cadrul Subcomisiei să poată fi transmise în direct de posturile de televiziune interesate sau de siteurile de știri care consideră acest subiect de interes public.”, a spus senatorul într-o declarație pentru STIRIPESURSE.RO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.