Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se cere ridicarea imunității 'mâinii' drepte a lui Ilan Șor! Marina Tauber este acuzată de finanțări politice din partea unui grup criminal organizat

stiri.md
marina tauber

Procurorul general interimar al Republicii Moldova, Ion Munteanu, a venit în Parlamentul de la Chișinău pentru a cere ridicarea imunității parlamentare a deputatului Marina Tauber, acuzată de acceptarea cu bună știință a finanțării partidului politic, a grupului de inițiativă sau a concurentului electoral din partea unui grup criminal organizat sau a unei organizații (asociații) criminale, conform deschide.md.

Potrivit șefului PG, este vorba de ilegalitățile comise de Tauber în cadrul alegerilor locale noi din Bălți din anul 2021, în rezultatul cărora Tauber a fost exclusă din cursa electorală în legătura cu finanțarea ilegală a campaniei.

Totodată, Tauber este acuzată și de falsificarea rapoartelor privind gestiunea financiară a grupurilor de inițiativă și a partidelor politice și/sau a rapoartelor privind finanțarea campaniilor electorale în intenția de a substitui sau a ascunde identitatea donatorilor, volumul mijloacelor acumulate ori destinația sau volumul mijloacelor utilizate, precum și utilizarea unor fonduri nedeclarate, neconforme sau venite din străinătate, săvârșite în proporții mari.

De menționat că este a cincea oară în actualul Legislativ, când procurorul general vine pentru a cere ridicarea imunității parlamentare a deputatului Marina Tauber.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.