Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se circulă bară la bară pe străzile importante din Brașov

Inquam Photos / Octav Ganea
zapada viscol iarna

Se circulă bară la bară pe străzile importante din Brașov, iar un kilometru este parcurs în mai bine de 10 minute, după ce pe bulevarde s-a depus un strat murdar de zăpadă, scrie Mediafax.

Ninsoarea abundentă dă bătăi de cap şoferilor din Braşov. Deşi municipalitatea braşoveană susţine că au acţionat 37 de utilaje de deszăpezire pe străzi, pe străzile din Braşov este un strat murdar de zăpadă, inclusiv pe bulevardele importante.

Se circulă bară la bară, deşi nu este oră de vârf, iar un kilometru este parcurs în mai bine de 10 minute.

Reprezentanţii Primăriei Braşov spun că cele două firme de deszăpezire au acţionat noaptea începând cu ora 1.30.

„Numărul utilajelor s-a redus, în special pe bulevarde şi străzile intens circulate, în perioada de trafic intens, 7.30-8.20, având în vedere că, în această perioadă, randamentul lor este scăzut şi ar crea blocaje în trafic. Începând cu ora 8.30 se acţionează din nou cu toate utilajele pe străzile principale, inclusiv cele din interiorul cartierelor”, a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Municipiului Braşov.

Citește și: Vremea rea face primele victime: Un om al străzii răpus de ger

S-a acționat pe străzile principale, cele pe care circulă mijloacele de transport în comun, zonele mai înalte - de exemplu CD Gherea, podurile și pasajele, drumul spre Poiana Braşov și Poiana Braşov - iar acum a început deszăpezirea și pe străzile din interiorul cartierelor şi legăturile acestora cu străzile principale.

Una dintre firmele de deszăpezire a scos 22 de utilaje, iar până luni dimineaţă s-au utilizat aproximativ 150 de tone de material antiderapant. Cealaltă firmă a acționat cu 15 utilaje, folosind aproape 60 de tone de material antiderapant.

În judeţ, deşi drumarii au acţionat constant, situaţia nu arată mai bine. Se acţionează cu lamă şi antiderapant pe mai multe drumuri naţionale. Din cauza ninsorii a fost şi un blocaj pe serpentine, la Predeal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.