Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se clatină cea mai mare economie a lumii: deficitul comercial al SUA crește la maximul ultimilor 10 ani

zf.ro
grafic scadere

Deficitul comercial al SUA a crescut la maximul a 10 ani în luna octombrie, pe măsură ce exporturile de soia au continuat să scadă, iar importurile de bunuri de consum au crescut la un nivel record, sugerând că măsurile administrației Trump de reducere a deficitului comercial sunt ineficiente.

Citeste si Scandalul din Camera Deputaților, ecou în Senat: Voi propune revocarea vicepreședintelui PNL și secretarului USR, dacă asta e logica USR

Departamentul de Comerț a anunțat că deficitul comercial a crescut cu 1,7%, până la 55,5 miliarde dolari, cel mai ridicat nivel din octombrie 2008. Deficitul comercial crește de cinci luni la rând, iar datele pentru luna septembrie au fost revizuite, valoarea crescând la 54,6 miliarde de dolari de la 54,0 miliarde de dolari raportate anterior.

În relația cu China deficitul a crescut cu 7,1%, până la un record record de 43,1 miliarde de dolari în octombrie.

Statele Unite sunt antrenate într-un război comercial cu China. Washingtonul a impus taxe pe importuri chineze în valoare de 250 miliarde de dolari pentru a forța concesii pe o listă de cereri care ar schimba condițiile comerțului dintre cele două țări. China a răspuns cu tarife de import pentru mărfurile din SUA, inclusiv soia.

În plus față de suplimentarea taxelor vamale pentru mărfurile din China, Washingtonul a majorat tarifele pentru importurile de oțel și aluminiu în Statele Unite în acest an. Sâmbăta trecută, președintele Trump și președintele chinez Xi Jinping au convenit să suspende impunerea de taxe suplimentare pentru 90 de zile, în timp ce negociază o înțelegere pentru a pune capăt litigiului comercial.

Economiștii chestionați de Reuters au prognozat că deficitul comercial global va crește la 55 de miliarde de dolari în octombrie. Ajustat cu inflația, deficitul comercial a crescut la 87,9 miliarde dolari în octombrie, de la 87,2 miliarde dolari în septembrie.

În aceste condiții comerțul va avea, probabil, un impact asupra PIB american în trimestrul patru, alături de imobiliarele în scădere și reducerea cheltuielilor cu echipamentele, ducând la încetinirea creșterii economice.

În luna octombrie, exporturile de bunuri și servicii au scăzut cu 0,1%, ajungând la 211,0 miliarde dolari. Exporturile de soia, vizate de China în disputa comercială, au scăzut cu 800 de milioanee de dolari. Exporturile de aeronave și motoare civile au scăzut, de asemenea.

Importurile de bunuri și servicii au crescut cu 0,2%, ajungând la 266,5 miliarde de dolari, un maxim al tuturor timpurilor. Importurile de bunuri de larg consum au crescut cu 2 miliarde de dolari până la un record de 57,4 miliarde de dolari, impulsionate de un salt de 1,5 miliarde dolari în importurile de produse farmaceutice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.