Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se complică dosarul uciderii fetiței din Galați - Mătuşa şi unchiul fetiţei omorâte în bătaie de mamă, reţinuţi pentru complicitate

dosare

Mătuşa şi unchiul fetiţei din Galaţi omorâte în bătaie de mamă pe 31 ianuarie au fost reţinuţi marţi seară, pentru 24 de ore, sub acuzaţiile de complicitate la omor calificat, complicitate la trei infracţiuni de rele tratamente aplicate minorului şi complicitate la două infracţiuni de violenţă în familie, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, potrivit Agerpres.

"La data de 13.02.2024, procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi a dispus punerea în mişcare a acţiunii împotriva inculpaţilor V.A. şi V.E.M., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la omor calificat asupra unui membru de familie, (...) complicitate la trei infracţiuni de rele tratamente aplicate minorului, (...) şi complicitate la două infracţiuni de violenţă în familie, (...) reţinându-se că în perioada anilor 2021-30.01.2024, în timp ce au locuit împreună cu inculpata V.E,, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, i-au întărit acesteia rezoluţia infracţională prin starea de pasivitate manifestată (neanunţarea autorităţilor / lipsa oricărei iniţiative pentru apărarea victimei şi a persoanelor vătămate / girarea comportamentului infracţional repetat al inculpatei în detrimentul celor trei minore) faţă de acţiunile acesteia (percepute în mod direct) de a supune unor tratamente degradante (expunerea la frig şi obligarea la efectuarea unor exerciţii fizice) şi de a exercita acte de violenţă extremă (multiple lovituri cu obiecte contondente şi arsuri pe întreaga suprafaţă a corpului) asupra victimei V.A.E şi asupra persoanelor vătămate T.M.M şi V.I.C., fiicele sale, în prezent în vârstă de 9 ani, 6 ani şi 4 ani, acţiuni care, în final, au cauzat decesul victimei V.A.E. şi leziuni traumatice care au necesitat 3-5 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare în cazul persoanei vătămate T.M.M şi 2-3 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare în cazul persoanei vătămate V.I.C. şi au pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală a acestora", se arată într-un comunicat de presă remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Vor tremura în fața magistratului

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, miercuri, mătuşa şi unchiul vor fi duşi în faţa unui judecător de drepturi şi libertăţi, cu propunerea de arestare preventivă.

"La aceeaşi dată, s-a dispus de către procuror reţinerea inculpaţilor V.A. şi V.E.M. pentru o durată de 24 de ore, fiind formulată, la data de 14.02.2024, propunere de arestare preventivă a acestora, ce urmează a fi înaintată judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi", potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Femeia din Galaţi care şi-a bătut fiica în vârstă de 9 ani, bătăi în urma cărora a survenit decesul minorei, a fost reţinută pentru 30 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.

"La data de 31.01.2024, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi a dispus punerea în mişcare a acţiunii împotriva inculpatei V.E. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor asupra unui membru de familie, faptă prevăzută de art. 188 alin. (1) Cod penal în referire la art. 199 alin. 1 Cod penal, reţinându-se că, în perioada 26.01.2024 - 30.01.2024, în timp ce se afla în locuinţa din municipiului Galaţi, a exercitat acte de violenţă asupra victimei minore V.E.A, fiica sa, în vârstă de 9 ani, pe care a lovit-o în mod repetat cu obiecte contondente, i-a cauzat arsuri şi a comprimat-o cu mâinile, provocându-i leziuni traumatice pe toată suprafaţa corpului, care şi-au cumulat efectul (şoc traumatico-hemoragic), conducând în final la producerea directă şi necondiţionată a decesului", se arată într-un comunicat de presă transmis pe 31 ianuarie, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.