Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se complică ecuația militară în Germania. Disensiuni în guvern pe tema reintroducerii serviciului militar obligatoriu

Bild
armata germania

Ministrul de finanţe german Christian Lindner s-a declarat împotriva reintroducerii serviciului militar obligatoriu pentru întărirea armatei naţiunii, Bundeswehr, informează luni agenţia DPA, conform AGERPRES.

"Costurile economice ale serviciului militar obligatoriu ar fi foarte mari având în vedere lipsa forţei de muncă într-o societate îmbătrânită" şi formarea "unor întregi companii care apoi nu sunt convocate", a declarat Lindner pentru DPA.

În schimb, el a cerut o rezervă militară mai puternică pentru Bundeswehr.

Ministrul apărării Boris Pistorius examinează în prezent modele de serviciu militar obligatoriu, acordând atenţie asupra practicii în ţările scandinave.

În Suedia, de exemplu, grupuri întregi sunt înregistrate şi contactate - apoi o primă parte este examinată şi testată pentru serviciul militar. Doar unii din acest grup activează apoi în armată.

"Alternativa mai bună la serviciul militar obligatoriu, discutată din nou, este o rezervă întărită. Ar trebui să fie posibil ca cetăţenii să îşi asume cu regularitate un angajament voluntar de a activa în Bundeswehr pentru o perioadă mai lungă de timp, în paralel cu locurile lor de muncă civile", a spus Lindner.

Aceasta este de asemenea modalitatea de a implica experţi greu de recrutat în domenii precum apărarea cibernetică, a considerat el.

Serviciul militar obligatoriu a fost suspendat în Germania în iulie 2011 după 55 de ani, sub ministrul apărării de atunci Karl-Theodor zu Guttenberg.

Cu toate acestea, legea încă prevede că serviciul militar obligatoriu pentru bărbaţi poate fi reinstituit în cazuri de tulburări civile şi legate de apărarea naţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.