Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se COMPLICĂ lucrurile în PNL. Candidează Ilie Bolojan?

ilie bolojan

Ilie Bolojan este un primar de succes.A dovedit acest lucru în mandatele pe care le-a avut până acum. A fost desemnat drept candidat al Partidului Național Liberal pentru Primăria Oradea la alegerile locale din 2008, iar la 1 iunie 2008 a fost ales primar al Oradiei, cu 50,3% din voturi. De atunci, a reușit să câștige de fiecare dată bătălia electorală și să își reconfirme mandatul.

A început cariera politică în funcția de consilier local al orașului Aleșd, în 1996. Este remarcat de fostul șef de filială Cornel Popa care începe să îl promoveze. În 2004 el ajunge consilier județean, iar în 2007 are un scurt mandat de prefect.

Citește și: Un nou STUDIU despre copiii hiperactivi: Au o tulburare cerebrală

În 2007 este racolat și adus pe postul de secretar general al Guvernului, fiind practic mâna dreaptă a lui Tăriceanu.După ce ajunge primar îl înlătură pe fostul său mentor și îi ia locul ca șef de filială.

Are o experiență impresionantă în administrație. Ca om politic, nu a strălucit. Deși a câștigat tot timpul fotoliul de primar, nu a reușit un scor la fel de bun și în plan politic. Nu a dorit sau nu a vrut să transfere din capitalul său și partidului. În Bihor, cu Bolojan primar al Oradeai, PNL pierdea de fiecare dată lupta electorală.

Citește și: Mormântul lui Iisus a fost redeschis după restaurare: Cum arată / VIDEO

Chiar și în orașul pe care îl administra, în Oradea, PNL a luat scoruri slabe raportate la scorul pe care îl obținea Bolojan. În alegerile europarlamentare din 2009, scorul PNL a fost de doar 12.53%, în 2014 scorul a fost de 11.36.

În alegerile parlamentare din 2008, PNL Oradea cu Bolojan în frunte a obținut un scor de doar 22%.

În alegerile locale din 2016, obține un scor fabulos la primărie, primind 70% din voturi. În alegerile parlamentare scorul politic al PNL este mai puțin de jumătatea scorului obținut de Bolojan,doar 26% la nivel de județ.

Citește și: INCREDIBIL Faimosul Stephen Hawking pleacă în SPAȚIU

De-a lungul timpului s-a spus că rezultatele proaste pe care le obține PNL în Bihor sunt rodul unui blat politic între Bolojan și Blaga. Cei doi au avut tot timpul o relație apropiată și s-au sprijinit reciproc. Vasile Blaga, născut și crescut în Bihor, nu a lăsat organizația PDL să îi facă probleme primarului Bolojan, dar în schimb primea ajutorul acestuia în alegerile generale. A fost un troc politic care a convenit ambelor părți. Puterea locală rămânea la Bolojan, iar în parlamentare PDL primea voturi pe care le ducea în coșul general, contribuind astfel la scorul național.

Prietenia între cei doi s-a sudat și mai tare în momentul în care Blaga a reușit să îl impună pe Bolojan secretar general al PNl-ului fuzionat. A reușit atunci să o păcălească și pe Alina Gorghiu și pe liberalii vechi și și-a numit prietenul pe postul care revenea vechiului PNL, consolidându-și astfel forța în partid.

Citește și: Cea mai nouă DESCOPERIRE pentru bolnavii de cancer: Cum se oprește dezvoltarea tumorilor

Surse din PNL ne-au declarat că în continuare Vasile Blaga încearcă să îl convingă pe Bolojan să își asume candidatura pentru postul de președinte al partidului. Deși, primarul din Oradea a declarat că partidul nu poate fi condus de la Cluj sau de la Oradea, se pare că fostul copreședinte nu a renunțat la planul său de a-l împinge pe Bolojan să își depună candidatura.

În rândul vechilor liberali există percepția precum că declarațiile făcute de acesta cu privire la faptul că partidul nu poate fi condus de la Oradea fac parte dintr-o strategie de temporizare și de diminuare a presiunii la care este supus de către gruparea Blaga.

Citește și: Ce visăm sâmbătă noaptea, se împlinește: Ce se întâmplă cu celelalte vise

La ora aceasta, candidatura lui Bolojan nu este dorită și de șefii de filiale care sunt încă foc și pară pe fostul Secretar General după ultima campania electorală, când au fost semnate contracte de publicitate cu GMP, iar acum banii nu pot fi decontați de AEP din cauza modului defectuos în care acestea au fost realizate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.