Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se complică rău lucrurile în Libia. Forțele mareșalului Haftar au capturat o navă turcească după sprijinul anunțat de Turcia pentru guvernul de la Tripoli

FOX2now.com
libia

Forțele loiale mareșalului Khalifa Haftar, care controlează estul Libiei, au sechestrat sâmbătă o navă sub pavilion grendian și echipaj turcesc, în contextul tensiunilor cu Ankara, care susține administrația rivală de la Tripoli, recunoscută în plan internațional, relatează site-ul agenției Reuters preluat de mediafax.

Vezi și: Radu Tudor dezvăluie planul pus la cale în laboratoarele Cotroceniului: Klaus Iohannis a gândit un scenariu

Parlamentul Turciei a aprobat sâmbătă un acord de securitate și cooperare militară semnat luna trecută cu guvernul de la Tripoli.

O unitate a armatei naționale libiene a oprit o navă comercială în apele teritoriale libiene, în largul orașului estic Derna, și a remorcat-o în portul Ras El Hilal "pentru inspecție și verificarea încărcăturii sale", a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al autorităților din estul Libiei, fără să ofere alte detalii.

Ankara a livrat produse militare Libiei, încălcând embargoul privind comerțul cu arme impus de ONU în legătură cu conflictul civil libian, potrivit unui raport al experților Națiunilor Unite, citat de Reuters.

Citește și: Adriana Săftoiu face PRAF conducerea PNL: Îmi este rușine! Ne încălcăm toate principiile!

Turcia a sprijinit Guvernul libian de la Tripoli, condus de Fayez al-Serraj, care de mai multe luni se confruntă cu o ofensivă a forțelor lui Haftar.

Președintele turc Tayyip Erdogan a declarat că Ankara ar putea trimite trupe în Libia în sprijinul Guvernului de la Tripoli, dar momentan nu a primit nicio cerere în acest sens.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.