Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se complică situația la Guvern: legea privind reforma fiscală va fi atacată la Curtea Constituțională

www.ccr.ro
CCR

Premierul Marcel Ciolacu urmează să vină în Parlament pentru a angaja răspunderea Guvernului pe legea privind reforma fiscală din România. Președintele USR, Cătălin Drulă, a anunțat că partidul pe care îl conduce va strânge semnăturile în Parlament, iar legea va fi atacată la Curtea Constituțională.

„Proiectul de lege recent publicat, legea creșterii taxelor, nu este doar o lovitură pentru economia românească, ci un adevărat asasinat. Acest act împinge la faliment firmele românești și îi împinge pe antreprenori în subteran”, a spus Cătălin Drulă.

PSD și PNL sunt astăzi două partide identice, care nu acționează în interesul românilor, ci în cel al clientelei de partid. „Din toamna lui 2021, Marcel Ciolacu este de facto la guvernare și, în acești doi ani, economia românească s-a deteriorat constant. Cu toate promisiunile de reducere a cheltuielilor, acestea cresc continuu”.

Cătălin Drulă a subliniat că „nu ar fi fost posibil acest atac asupra economiei românești fără trădarea președintelui Iohannis și a PNL. PSD, care a demonstrat în repetate rânduri că îi urăște pe antreprenori, nu ar fi putut face asta singuri, cu 30% în Parlament. A fost necesară o complicitate mai mare și aceasta a venit din partea președintelui și a PNL”.

Reacționând la declarațiile lui Marcel Ciolacu și la legea de creștere a taxelor, Cătălin Drulă a afirmat că „Ciolacu ne-a spus că predictibilitatea e un moft, reamintindu-ne de vremurile în care Iliescu, tătucul lui, spunea că proprietatea e un moft. Țara noastră merită mai mult decât asta”.

În încheiere, Cătălin Drulă a subliniat angajamentul USR: „Ne vom opune acestui atac. Vom sesiza CCR împotriva Legii Ciolacu. Vom construi în jurul USR o soluție pentru toate rundele de alegeri, oferind o alternativă liberală, de dreapta, responsabilă cu banul public și vom implementa PNRR - un plan conceput de USR pentru investiții și pentru transformarea acestei țări”, arată Cătălin Drulă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.