Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se conturează un Guvern de uniune națională/ surse

sah

Surse politice susțin pentru STIRIPESURSE.RO că soluția cea mai facilă în acest moment și care ar conveni ambelor blocuri politice ar fi un Guvern de uniune națională.

În acest fel liberalii ar scăpa de sarcina de a face un guvern în condițiile în care acesta ar fi unul minoritar și ar pierde masiv ca imagine, în timp ce PSD are destul timp până la alegeri să își revină cu noua conducere.

Liberalii au decis deja să îi propună președintelui soluția anticipatelor, dar e aproape 100% că soluția nu e viabilă fără un acord global al tuturor forțelor parlamentare care în acest moment nu poate fi obținut.

Liderii PSD sunt deja în ședințe și așteaptă mutarea președintelui pentru a decide care e calea de urmat, dar fără UNPR. Pe de altă parte, o variantă ar fi şi susţinerea unui premier tehnocrat din partea actualei coaliţii.

Marii perdanți ai ultimelor mișcări politice sunt UNPR și ALDE. Ambele formațiuni riscă ca în următoarea perioadă să piardă masiv parlamentari în dauna PSD și PNL și sunt voci care spun că s-ar putea ajunge chiar la dispariția celor doua partide create artificial și netrecute prin focul alegerilor.

Soluția de premier stă acum în mâinile președintelui Klaus Iohannis. Surse politice vorbesc de George Maior, ambasadorul României în SUA (unii spun chiar că deja se află în drum spre București, în timp ce alții susțin că nu va risca președintele să își bată joc de SUA numindu-l premier pe un ambasador numir acum câteva luni), dar și de fostul comisar european pentru Agricultură, Dacian Cioloș, vehiculat de altfel în spațiul public încă de acum două săptămâni.

Evident că președintele poate apela chiar șa veșnicul candidat Mugur Isărescu, guvernatorul BNR sau chiar la un personaj surpriză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.