Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se creează un precedent interesant: un derby se rejoacă, din cauza unei erori de arbitraj

Sursa FOTO: RBTF
genk anderlecht

Meciul Anderlecht - KRC Genk, disputat pe 23 decembrie în campionatul Belgiei şi încheiat cu victoria gazdelor cu scorul de 2-1, se va rejuca din cauza unei erori de arbitraj, a decis comisia de disciplină a Federaţiei belgiene de fotbal, vineri site-ul radioteleviziunii RTBF, informează Agerpres.

Partida a fost marcată de aşa-numitul "Penalty-Gate", mult comentat de presa belgiană. Clubul Genk a fost furios după polemica legată de penalty-ul ratat de jucătorul său Bryan Heynen în minutul 23. După meci, gruparea flamandă a depus plângere la departamentul arbitrajului profesionist (PRD).

"La meciul de sâmbătă împotriva lui Anderlecht, echipa de arbitri a luat o decizie greşită după o fază de penalty. (...) Potrivit regulilor, acest penalty ar fi trebuit executat din nou", a afirmat atunci vicecampioana Belgiei.

După ce PRD a estimat că meciul nu trebuie rejucat, Genk a decis să facă un dublu apel, la Federaţia belgiană de fotbal şi la Tribunalul belgian de arbitraj pentru sport (CBAS).

Meciul se va rejuca

Oarecum spre surpriza generală, comisia de disciplină a dat dreptate lui Genk: meciul se va rejuca.

"Comisia de disciplină a hotărât că meciul Anderlecht - KRC Genk de la sfârşitul anului trecut trebuie rejucat. În primă instanţă, Comisia de disciplină s-a declarat competentă să se pronunţe în această privinţă. Ea a anulat astfel decizia departamentului de arbitraj profesionist de a nu rejuca meciul. Comisia a urmat argumentaţia lui KRC Genk conform căreia arbitrii au aplicat incorect regulile în timpul fazei penalty-ului. KRC Genk speră că în curând va fi găsită o dată pentru a rejuca meciul", se arată într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.