Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se decide soarta Guvernului tehnocrat

dragnea ciolos

Liderii PSD şi ALDE urmează să discute, joi, oportunitatea iniţierii la începutul sesiunii parlamentare a unei moţiuni de cenzură la adresa Guvernului Cioloş, în urma scandalului legat de impozitarea clădirilor deţinute de veterani şi familiile acestora, Liviu Dragnea apreciind ca ”foarte mici” şansele ca cele două partide să nu decidă depunerea moţiunii.

Citește și: INTERVIU - Teodor Atanasiu: Este evidentă căderea lui Iohannis. Planul pentru al doilea mandat

Iniţial, întâlnirea dintre Liviu Dragnea şi copreşedinţii ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin, a fost programată pentru luni, fiind apoi amânată pentru joi, la ora 11, la sediul central al PSD din bulevardul Kiseleff, informează News.ro.

Întrebat, la Adevărul Live, care sunt şansele ca după aceste discuţii PSD şi ALDE să decidă că nu vor depune o moţiune de cenzură, Dragnea a spus că acestea sunt "foarte mici".

"Ar conta foarte mult atitudinea premierului Cioloş. Dacă ar înţelege că şi tehnocraţii sunt oameni şi oamenii pot greşi şi nu trebuie să rămână în această greşeală sau nu trebuie să mai acopere o greşeală a unui membru al Guvernului sau a unor funcţionari din Ministerul de Finanţe şi ar recunoaşte că a fost o greşeală pe care a preluat-o fără să analizeze cum trebuie, atunci s-ar putea să mai fie o şansă de discuţie", a explicat Dragnea.

Liderul PSD a spus însă că, dacă Dacian Cioloş "rămâne în această încăpăţânare" de a apăra ceea ce social-democraţii consideră a fi "modificări ilegale" ale Codului fiscal, va fi depusă o moţiune de cenzură. Dragnea a precizat însă că decizia depinde şi de raportul de forţe din Parlament, urmând a fi făcută o analiză joi.

"S-au produs mutaţii, UNPR a fuzionat cu PMP şi l-am văzut pe Valeriu Steriu spunând că nu susţine moţiunea", a spus Dragnea.

Liberalul Mihai Voicu a afirmat, miercuri, că motivul pentru care PSD vrea să iniţieze moţiune de cenzură împotriva guvernului Cioloş este acela de a împiedica măsurile de facilitare a votului românilor în străinătate pe care le preconizează Executivul.

Întrebat cum vede declaraţiile venite din partea PSD şi ALDE privind posibila depunere a unei moţiuni de cenzură, Mihai Voicu a răspuns: ”Nu m-ar mira să se întâmple acest lucru pentru că rar mi-a fost dat să văd concepţii şi valori mai diferite decât între PSD şi guvenrul Cioloş.”

Un alt motiv este legat de apropierea alegerilor parlamentare. ”Există un aspect practic. Cred că această moţiune de cenzură este adusă în discuţie şi grăbită pentru ca, eventual, să fie blocate măsurile legislative pe care Guvernul vrea să le ia pentru votul românilor din străinătate”, a spus Voicu.

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat, vineri, la Vaslui, că social-democraţii iau în calcul serios depunerea unei moţiuni de cenzură, urmând ca luni să aibă loc discuţii cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, pe acest subiect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.