Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se despart apele în AUR. După congresul în care George Simion a preluat comanda unică s-a declanșat Operațiunea `Balamaua`

plan strategie

Lucrurile se precipită în Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). După Congresul din 27 martie a.c. George Simion a fost ales președinte unic al AUR și deci partidul va avea o singură comandă. Cum alegerile au fost destul de dure, moțiunea care a câștigat a luat tot, multă lume care se dorea în conducerea centrală s-au văzut trași pe dreapta. Nemulțumirile interne au fost și sunt amplificate și din surse externe.

În acest context a fost declanșată Operațiunea ”Balamaua”. Despre această mișcare STIRIPESURSE.RO a relatat de acum o lună - AICI. Spuneam atunci că se pregătește spargerea AUR pentru a slăbi o mișcare care prinsese periculos de mult aripi. Operațiunea însemna ruperea unor nemulțumiți și formarea unui partid concurent, un partid cu care să ”fie rezolvate” anumite probleme în parlament și care să servească drept rampă pentru fragmentarea pe zona electoratului țintit.

O primă mișcare a fost făcută ieri odată cu plecarea din partid a deputatului buzoian Nicolae Roman (55 de ani), general în retragere. Roman a mai fost membru al Partidului România Noastră, al PRM și al partidului ProDemo.

Nu va fi singurul care va pleca în aceste zile. Sunt ”rezolvate” plecări ale altor câțiva parlamentari pe zile pentru a da senzația unui adevărat exod.

Mișcarea de zdruncinare a AUR este amplificată și de parlamentari AUR plecați/dați afară din partid înaintea congresului. Este vorba de deputatul Francisc Tobă care tocmai și-a anunțat intrarea în Alianța pentru Patrie, partidul fondat de Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu și care face presiuni/negocieri cu parlamentari AUR pentru un transfer mai mare ca să asigure un eventual grup parlamentar pentru APP. De menționat că APP negociază și cu alți parlamentari din alte partide.

Nu trebuie neglijată nici Diana Șoșoacă. Potrivit surselor noastre senatorul se gândește serios la o candidatură la alegerile prezidențiale și reșaparea Partidului Neamului Românesc (care a avut un protocol cu AUR la alegerile parlamentare trecute) condus de fostul deputat Ninel Peia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.