Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se DINAMITEAZĂ Senatul

senat

Toamna politică se anunță extrem de interesantă, iar bătălia din Senat va fi una epică în ultima sesiune parlamentară. Dacă PNL și UNPR încheie o alianță, atunci vom avea parte de o răsturnare de situație în Senat.

Citește și: LIVE TEXT Marea Britanie votează. Bătălia sondajelor pe ultima sută înainte de vot. Ce pun pariorii

În acest moment, PNL luat individual va depăși pentru prima dată PSD luat individual. PNL va avea 55 de senatori, în timp ce PSD va avea oar 54, ca urmare a demisiilor celor care își vor prelua funcțiile de primari sau de președinți de consilii județene: Gabriela Firea, Niculae Bădălău și Gabriel Mutu.

Citește și: Detaliile PICANTE din tinerețea 'tovarășului profesor' Iohannis

Trecând la alianțe, observăm că PNL+UNPR vor avea împreună 71 de senatori, în timp ce alianța PSD+ALDE va avea 67 de senatori.

Rămân în joc independenții cu 13 senatori și UDMR cu 8 senatori. Din categoria independenților, PNL+UNPR pot lua cele mai multe voturi pentru că aici îl regăsim pe Geoană și oamenii lui, dar și foști oameni ai UNPR, momentan independenți.

De asemenea, cei de la UDMR vor juca, cel mai probabil, alături de PSD-ALDE, însă pentru aceste voturi PSD va trebui să lupte.

În orice caz, în toamnă, în Senat, bătălia va fi extrem de interesantă, iar PNL și-ar putea împlini un vis mai vechi: mazilirea lui Călin Popescu Tăriceanu. Cu siguranță, dacă vor avea majoritate, liberalii vor încerca să acapareze funcția de președinte al Senatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.