Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se dorește un nou referendum: Inițiativă pentru introducerea votului electronic la toate alegerile

twitter.com
referendum

PMP va face demersuri pentru declanşarea unui referendum privind introducerea votului electronic la toate tipurile de alegeri, a anunţat, marţi, preşedintele acestui partid, Eugen Tomac.

"PMP va face o iniţiativă publică de susţinere pentru declanşarea unui referendum privind introducerea votului electronic. Considerăm că statul este suficient de matur şi pregătit pentru a implementa votul electronic la toate tipurile de alegeri. Cred că semnalul pe care îl dă PSD în momentul de faţă poate fi combătut doar printr-un referendum prin care cerem ca votul electronic să fie introdus în mod obligatoriu şi toţi cetăţenii români, indiferent unde locuiesc, să poată vota", a declarat Tomac, la Palatul Parlamentului.

Citește și: Florin Călinescu, atac fără precedent la adresa lui Liviu Dragnea: Înţelegeţi ce zace în dovleacul ăla cu mustaţă?“

El a adăugat că un proiect de lege care prevedea introducerea votului electronic la alegerile prezidenţiale a primit aviz negativ în Comisia de administraţie din Senat, scrie mediafax.ro.

"La începutul acestei sesiuni am primit de la doamna prim-ministru Dăncilă un punct de vedere care mă îngrozea, pentru că doamna Dăncilă ne comunica că este inoportun să introducem votul prin corespondenţă pentru alegerea preşedintelui din raţiuni ce ţin de buget. Am crezut că acel punct de vedere reprezintă doar o parte din ceea ce mi se părea nerealist din punct de vedere politic, dar iată că astăzi linia pe care a trasat-o doamna Dăncilă, probabil împreună cu Liviu Dragnea, devine realitate.

Citește și: Anunț făcut de Lucian Șova! O să se circule în curând pe această autostradă

În urmă cu puţin timp, Comisia de administraţie din Senat, care trebuie să pregătească raportul cu privire la legea privind alegerea preşedintelui, prin care noi am propus ca cei 4,5 milioane de cetăţeni români care locuiesc peste hotare să poată vota prin corespondenţă, a dat un aviz negativ faţă de această propunere. Subliniez că la alegerile prezidenţiale de anul viitor vom avea din nou cozi de kilometri întregi în faţa misiunilor diplomatice, pentru că PSD face din nou aceeaşi greşeală pe care a făcut-o în 2014, îngrădind un drept fundamental pe care îl au cetăţenii români şi anume dreptul la vot. Considerăm că este o acţiune premeditată pe care PSD o pregăteşte drept răzbunare faţă de diaspora şi o vom contesta prin toate mijloacele politice pe care le avem la dispoziţie", a susţinut preşedintele PMP.

Citește și: Surprize mari pentru Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției din 10 august-Ce îi pregătește Primăria Capitalei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.