Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se fac pregătiri pentru un mega-protest #Rezist: Clujenii și timișorenii vor să meargă la București

Inquam Photos / Octav Ganea
proteste parlament catuse 19.12.2017

Adepții mișcării #Rezist se organizează pe Facebook în vederea unui miting de amploare programat pe 20 ianuarie, în  București. Protestatarii din Cluj, Timișoara și alte orașe doresc să participe la acțiunea din Capitală.

„Sâmbătă, 20 ianuarie, încurajăm lumea din întreaga țară să se alature protestelor din București. Nu este nevoie să iesim de multe ori în stradă. Este nevoie să ieșim mulți, o dată. Propunem un marș Piața Universitatii - Piața Unirii - Fântâni - Parlament, cu vizite la instituțiile confiscate de către majoritatea parlamentară (Avocatul Poporului, CCR, CNA)”, se arată în descrierea evenimentului „Toate drumurile duc la Bucuresti. "Revolutia" generatiei noastre”, de pe Facebook.

Vezi și: Sforăitul, pericol pentru sănătate. Patru măsuri esențiale înainte de a ajunge la medic

6700 de persoane și-au anunțat participare până joi, 4 ianuarie, iar alte 27.000 de persoane s-au declarat interesate. Participanții fac apel la găzduirea celor care vin din afara Capitalei la protest.

Pe de altă parte, mai multe persoane din Cluj au anunțat pe Facebook că intenționează să vină la București pentru a participa la protestele organizate față de Guvern și modificarea legilor justiției. În anunțul postat pe rețeaua de socializare, cu numele „Tot Clujul merge în București”, se arată că acțiunea are drept scop apărarea „libertății și a statului de drept”.

„Noi, cetățenii din județul Cluj, vom merge în București să ne apărăm libertatea și statul de drept. Considerăm că este ultimul lucru democratic pe care îl putem face și îndemnăm pe toată lumea să vină să protestăm în București”, spun organizatorii evenimentului de pe Facebook.

Peste 200 de persoane au afirmat că vor participa, iar alte 2100 sunt interesante, până la ora publicării acestui articol.

Și timișorenii se mobilizează pentru a merge la București, printr-un eveniment asemănător pe Facebook. 220 de persoane și-au anunțat prezența și alte 1200 de persoane s-au declarat interesate.

Vezi și: Sfatul medicului nutriționist: Nu combina NICIODATĂ aceste trei alimente

***

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.