Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

`Se face greu medicina muncii în Bucureștiׅ` Un mit spulberat, într-o clinică de top din Capitală!

stiripesurse.ro
medicina muncii consultare

Sănătatea, integritatea corporală și viața lucrătorilor sunt esențiale în orice companie, iar pentru protejarea lor se iau multe măsuri, printre care efectuarea unor examene de medicina muncii, atât la angajare, cât și periodic. Prin acestea, sunt prevenite sau, după caz, diagnosticate și tratate în mod corespunzător bolile profesionale și accidentele de muncă. Există apoi și un efect economic pozitiv, care constă în creșterea productivității angajaților.

Singurul neajuns al acestor examinări medicale atât de utile constă în faptul că, uneori, pentru efectuarea lor este nevoie de mult timp. Însă, într-o clinică acreditată de medicina muncii Bucuresti, lucrurile se petrec într-un ritm rapid, astfel încât este suficientă o singură deplasare pentru obținerea documentului necesar la serviciu.

Împrejurările în care se impune efectuarea examinărilor de medicina muncii în București sunt următoarele: la angajarea într-o slujbă nouă, la reluarea activității după concediul de maternitate și, în unele cazuri, și după cel de odihnă, în caz de expuneri excepționale sau la cerere, în caz de suspiciune de boală profesională. De asemenea, controalele se efectuează și periodic, cu ritmicități diferite, în funcție de specificul fiecărui domeniu de activitate.

În cât timp se face examenul de medicina muncii în București?

În cadrul unei clinici acreditate, lucrurile se desfășoară cu mai multă rapiditate decât se așteaptă cei care au dat crezare diferitelor zvonuri. Explicația promptitudinii constă în faptul că medicii de diferite specialități se află în același timp la sediul clinicii, ceea ce elimină timpii de așteptare inutili. Prin urmare, e suficientă o singură deplasare, într-o singură locație!

Analizele medicale care trebuie efectuate în cele mai multe cazuri pentru obținerea fișei de angajare sunt următoarele: examen clinic general, examen oftalmologic, EKG, glicemie, examen psihiatric și psihologic, spirometrie, hemogramă și audiogramă. Pentru anumite activități, este nevoie și de examen coproparazitologic sau examen VDRL. În plus, situația specifică a anumitor pacienți îi poate determina pe medicii de medicina muncii din București să facă unele recomandări pentru investigații suplimentare de specialitate.

În concluzie, timpul necesar tuturor examinărilor, pentru majoritatea angajaților, se reduce la numai câteva ore, deoarece examenele medicale standard sunt suficiente.

content-image

Care sunt prevederile legislative pentru situații speciale?

În anumite activități specifice, apar situații și riscuri suplimentare, deosebite de cele cu care se confruntă majoritatea angajaților. Legislația românească a ținut cont de acest fapt, astfel încât există un text care stabilește analizele ce trebuie efectuate de diferite categorii de lucrători atât la angajare, cât și periodic. Este vorba despre hotărârea de guvern 1169/2011.

Textul legislativ prevede, de exemplu, faptul că, în cazul personalului angajat la băi, spălătorii publice sau piscine, este nevoie de spirometrie, de examen coprobacteriologic și coproparazitologic, precum și de examinarea tegumentelor și a cavității bucale.

De asemenea, personalul care își desfășoară activitatea la înălțime trebuie să efectueze, la o clinică de medicina muncii din București, următoarele controale atât înainte de angajare, cât și periodic: examen clinic general, probe vestibulare, probe de echilibru, EKG, glicemie, examen psihologic, audiogramă, testarea acuității vizuale și a câmpului vizual. Iar exemplele pot continua, pentru diferite alte profesii.

La o clinică acreditată de medicina muncii București, analizele se fac mai repede decât te-ai aștepta și te asigură de faptul că îți vei îndeplini activitatea în siguranță, indiferent de domeniul în care lucrezi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.