Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se împlinesc cinci ani de la cele mai atroce atentate teroriste din Paris: 130 de oameni au fost uciși de militanți islamiști

Agerpres
Bataclan

Parisul marchează vineri împlinirea a cinci ani de la cele mai atroce atentate teroriste din istoria sa, soldate cu moartea a 130 de oameni, ucişi de militanţi islamişti la sala de spectacole Bataclan, în apropiere de Stade de France şi la mai multe localuri din capitala franceză, relatează dpa, potrivit AGERPRES.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, şi premierul francez Jean Castex urmau să ia parte la ceremonii în memoria victimelor, la fiecare din ţintele teroriştilor din noiembrie 2015.

Din ianuarie 2015, peste 260 de oameni au fost ucişi în Franţa în atacuri teroriste confirmate sau prezumtive.

Mai mulţi suspecţi acuzaţi de legături cu atacurile din ianuarie 2015, care au vizat redacţia Charlie Hebdo şi un supermarket kosher şi s-au soldat cu 17 morţi, compar în prezent în faţa justiţiei.

Citește și: Comisarul european pentru egalitate reacționează după ce Ungaria a interzis schimbarea sexului în documentele personale: 'Este foarte trist'

Au fost trimişi de asemenea în judecată 20 de suspecţi acuzaţi de legături cu atacurile din noiembrie 2015, inclusiv unicul presupus membru supravieţuitor al grupului care a comis atentatele.

În plus, ceremoniile de vineri au loc la câteva săptămâni după două noi atentate, aminteşte dpa: decapitarea în apropiere de liceul parizian unde preda a unui profesor care a folosit caricaturi ale profetului Mahomed publicate iniţial de Charlie Hebdo la o lecţie despre libertatea de exprimare, iar două săptămâni mai târziu uciderea a trei persoane într-un atac cu cuţitul la o biserică din Nisa.

Ulterior, preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat să intensifice campania deja planificată de combatere a militantismului islamist sub toate formele, violente sau nu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.