Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se închid 13 restaurante 'Pizza Hut' din România: Ce se va întâmpla cu angajații

Facebook
Pizza Hut

Lanţul de restaurante Pizza Hut închide 13 restaurante din România în aproximativ 6 luni, în special unităţi care deservesc zone cu un grad mare de suprapunere, rezultat în urma consolidării sub un singur brand şi alinierii operaţiunilor Pizza Hut şi Pizza Hut Delivery, arată un comunicat transmis de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

”Conducerea Sphera Franchise Group SA informează cu privire la următoarele evenimente / măsuri la nivelul societăţii American Restaurant System SA, subsidiara Companiei ce operează în România brandurile Pizza Hut® şi Pizza Hut Delivery®. American Restaurant System va intra în perioada următoare într-o etapă de intensificare a procesului de eficientizare a activităţii, prin reorganizarea reţelei de restaurante, cu scopul optimizării costurilor, creşterii agilităţii în condiţiile unei concurenţe tot mai ridicate şi îmbunătăţirii experienţei clienţilor, care se vor reflecta în redresarea indicatorilor de profitabilitate. Acest proces include şi închiderea a 13 restaurante Pizza Hut într-o perioadă de aproximativ 6 luni, în special unităţi care deservesc zone cu un grad mare de suprapunere, rezultat în urma consolidării sub un singur brand şi alinierii operaţiunilor Pizza Hut şi Pizza Hut Delivery”, anunţă compania, conform News.ro.

Intenţia Companiei este ca eficientizarea reţelei de restaurante să aibă un impact cât mai redus asupra angajaţilor, care vor fi relocaţi în cadrul reţelei Sphera Group, în timp ce clienţii vor beneficia de aceleaşi produse şi servicii în restaurante Pizza Hut aflate în proximitate.

De asemenea, începând cu data de 1 septembrie 2023, funcţia de director general al American Restaurant System SA este deţinută de către Costică Mişaca, pentru un mandat iniţial de 2 (doi) ani, valabil până la data de 31.08.2025, care va avea competenţele şi atribuţiile rezervate de lege şi/sau stabilite prin Actul Constitutiv al American Restaurant System SA, având putere de reprezentare a American Restaurant System în relaţia cu terţii şi în justiţie.

La 31 decembrie 2022, Sphera Franchise Group opera 43 de restaurante Pizza Hut (inclusiv o subfranciză Pizza Hut Delivery).

Sphera Franchise Group (SFG), grupul de companii care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România iar nivel internaţional, restaurante KFC în Republica Moldova şi în Italia, a raportat în primul semestru al acestui an un profit net de 19,4 milioane lei, faţă de o pierdere netă de 8,7 milioane lei în prima parte a anului 2022.

Veniturile grupului au urcat în primele şase luni cu 14,8%, la 695,6 milioane lei, faţă de perioada similară a anului trecut.

Sphera Franchise Group este cel mai mare grup din industria de food service din România, deţinând companiile care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România şi KFC în Chişinău, Republica Moldova, şi în anumite zone din Italia. Grupul deţine peste 175 de restaurante pe cele trei pieţe şi are aproximativ 5.000 de angajaţi. Sphera Franchise Group este listată pe Bursa de Valori Bucureşti din 2017, sub simbolul SFG, fiind singura companie din HoReCa inclusă în indicele principal BET, precum şi în FTSE Global Microcap.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.