Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se închid sau nu școlile în valul Omicron: Victor Negrescu cere REGULI CLARE impuse de UE

cursdeguvernare.ro
Victor Negrescu

Europarlamentarul Victor Negrescu crede că decizia privind închiderea școlilor în valul Omicron ar trebui să fie luată de la nivelul UE.

"Reîncep școlile, dar situația este foarte incertă în ceea ce privește menținerea accesului la educație în contextul noului val pandemic. În absența unei politici comune în materie, fiecare stat membru își adaptează strategia la situația sa specifică, existând însă riscul apariției de noi inegalități și blocaje în termeni de acces la educație la nivel european. Accesul la educație trebuie protejat în contextul noului val pandemic!

Am solicitat ca Uniunea Europeană să adopte măsuri comune care să asigure continuarea predării cu prezență fizică în condiții de siguranță. Printre soluțiile posibile se numără posibilitatea achiziționării, în regim de urgență, din bani europeni, a tuturor celor necesare pentru asigurarea accesului la educație (fonduri pentru suplimentarea personalului medical din școli, utilarea cabinetelor medicale școlare, teste, măști, dezinfectanți, filtre de aer, dispozitive de învățare online, sisteme de mobilier modulare pentru clase, dispozitive de comunicare adaptate copiilor și profesorilor, etc.).

Mult succes tuturor copiilor și profesorilor care astăzi revin în clase. Aveți grijă de voi!", scrie Negrescu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.