Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se ÎNCING spiritele în SUA - Democrații au cerut în mod oficial Casei Albe documentele convorbirii dintre Trump şi Zelenski

Donald Trump Volodimir Zelenski Trump Zelenski

Democrații au solicitat în mod oficial Casei Albe documentele legate de convorbirea dintre Donald Trump şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski pentru a fi analizate, în contextul anchetei privind demiterea președintelui american, potrivit Reuters.

Președinții a trei comisii din Camera Reprezentanților au declarat că vor documente legate de convorbirea telefonică din 25 iulie dintre Trump și președintele ucrainean Volodimir Zelensky, care se află în centrul anchetei în curs care îl vizează pe Trump.

Citește și: VIDEO Carnagiu pe o șosea din Ialomița: ZECE MORȚI și ȘAPTE răniți după ce un microbuz a lovit un TIR

Cei trei au spus că au fost nevoiți să trmită o adresă oficială după ce Casa Albă nu a reușit să pună la dispoziţia anchetatorilor documentele solicitate într-o scrisoare din 9 septembrie.

"Regretăm profund că președintele Trump ne-a pus pe noi - și națiunea - în această postură, dar acțiunile sale nu ne-au lăsat altă alegere decât să emitem această adresă", au declarat Elijah Cummings care face parte din Comisia de Supraveghere, Adam Schiff, din partea Comisiei de Informații și Eliot Engel din cadrul Comisiei pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentanţilor.

Aceștia au dat termen Casei Albe până pe 18 octombrie pentru a trimite informațiile, inclusiv dacă altcineva în afară de Trump a mai participat la conversaţie telefonică cu Zelenski.

"Această citație nu schimbă nimic - doar mai multe cereri de documente, timp irosit și banii contribuabililor care vor arăta în cele din urmă că președintele nu a făcut nimic rău", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Stephanie Grisham.

Camera Reprezentanţilor din SUA a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor i-a trimis citaţii secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.