Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se încinge atmosfera în Peninsula coreeană! Arma secretă care îl poate distruge pe Kim Jong-un

www.nasul.tv
Kim Jong Un

După ce Coreea de Nord a realizat cu succes cel mai important test balistic de până acum - lansarea unei rachete intercontinentale - SUA și Coreea de Sud au decis să ofere un răspuns dur.

Coreea de Sud a dovedit în mod special că deține o armă redutabilă: o rachetă de tip Hyunmoo-II, care, la simulare, a pătruns adânc într-un buncăr subteran și a vaporizat pur și simplu un manechin plasat acolo, informează Realitatea Tv.

Un purtător de cuvânt al autorităților sud-coreene a precizat că racheta este o componentă cheie a efortului de eliminare a structurii de comandă a Phenianului, în caz de conflict.

ŞOC pentru domeniul economic! Venezuela, suspendată dintr-o organizație importantă

Deși ar putea să îl elimine pe Kim Jong-un, nici Coreea de Sud, nici SUA nu doresc acest lucru. Nu doar că decapitarea regimului ar genera un vid de putere cu consecințe greu previzibile, dar cel puțin deocamdată, principala dorință a aliaților este de a trimite un mesaj către Phenian.

Mesajul Washingtonului, spun analiștii consultați de Business Insider, este acela că SUA ar putea să îl ucidă pe dictator, dar nu doresc acest lucru.

Analiza se potrivește cu declarațiile secretarului american de stat, Rex Tillerson, care a subliniat că SUA vor să "îi bage mințile în cap lui Kim Jong-un", dar nu vor să îngenuncheze regimul de la Phenian.

Dacă SUA și Coreea de Sud reușesc să demonstreze că intenția nu este aceea de a-l ucide pe Kim Jong-un sau de a schimba regimul, mesajul comunicat ar fi acela că programul balistic nu este nepărat necesar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.