Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ŞOC pentru domeniul economic! Venezuela, suspendată dintr-o organizație importantă

maduro

Statele membre ale organizaţiei Mercosur au luat, sâmbătă, decizia de a suspenda Venezuela din organizaţie pe termen nedeterminat, punând şi mai multă presiune asupra preşedintelui Nicolas Maduro pentru a dizolva Adunarea Constituantă şi pentru a restabili ordinea democratică, potrivit Reuters, citează Mediafax.

Mercosur este o organizaţie economică regională din America de Sud. Decizia a fost anunţată de către miniştrii de Externe din Argentina, Paraguay, Uruguay şi Brazilia după o întâlnire ce a avut loc la Sao Paolo. Aceştia i-au cerut lui Nicolas Maduro să elibereze deţinuţii politici şi să înceapă un proces de tranziţie politică.

Descoperire ÎNFIORĂTOARE! Două cadavre au fost găsite plutind pe râul Prut, duminică dimineața. Autorităţile au demarat o anchetă

”Gata cu tot! Gata cu decesele, gata cu represiunea. Nu e posibil să provoci asemenea torturi oamenilor”, a declarat Aloysio Nunes, ministrul de Externe al Braziliei. Nunes a adăugat că suspendarea Venezuelei din Mercosur nu va afecta cetăţenii de rând.

În acelaşi timp cu anunţul suspendării Venezuelei din Mercosur, la Caracas, Adunarea Constituantă a îndepărtat-o din funcţie pe Luisa Ortega, procurorul de stat ce s-a opus practicilor regimului Maduro.

Tratatul care stă la baza Mercosur nu are nicio prevedere legată de excluderea statelor membre. Venezuela a fost suspendată temporar din organizaţie în luna decembrie a anului trecut pentru nerespectarea reglementărilor blocului economic sud american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.