Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se înfiinţează Consiliul Protocolului Naţional ca organism inter-instituţional

camera deputatilor

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, cu 230 de voturi pentru şi 12 împotrivă, proiectul de lege referitor la ceremoniile oficiale, care prevede înfiinţarea Consiliului Protocolului Naţional ca organism inter-instituţional, fără personalitate juridică, pentru îndrumarea activităţilor de protocol desfăşurate de autorităţi. Proiectul este iniţiat de Guvern şi stabileşte ordinea de precădere, adică locul participanţilor la ceremoniile oficiale, precum şi regulile generale de organizare şi desfăşurare a acestora.

Ordinea de precădere se stabileşte după cum autorităţile sau instituţiile publice sunt alese, direct sau indirect, sau numite de o altă autoritate sau instituţie publică. Preşedintele este primul în ordinea de precădere. Potrivit articolelor adoptate, se înfiinţează Consiliul Protocolului Naţional ca organism inter-instituţional, fără personalitate juridică, ce are drept scop îndrumarea activităţilor de protocol desfăşurate de autorităţile şi instituţiile publice în cadrul ceremoniilor oficiale. Consiliul este format din coordonatorii structurilor cu atribuţii în organizarea şi desfăşurarea acţiunilor de protocol din Administraţia Prezidenţială, Senat, Camera Deputaţilor, Guvern, MAE, MApN, MAI, Secretariatul de stat pentru culte. Acest consiliu va fi coordonat de şefii structurii de specialitate din Administraţia Prezidenţială. În sprijinul activităţii acestui Consiliu, se înfiinţează un secretariat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Până la data de 30 noiembrie a fiecărui an, autorităţile şi instituţiile publice vor transmite Consiliului, potrivit unei proceduri stabilite de acesta, lista ceremoniilor oficiale pe care le au în vedere la data întocmirii listei pentru a fi organizate în anul următor. Deputatul UDMR Czeke Attila a anunţat că Uniunea nu a votat acest proiect considerând că nu este necesar un organism la nivel central, chiar dacă este în Administraţia Prezidenţială, pentru a coordona aceste activităţi. Camera Deputaţilor este for decizional. Anterior, Senatul a respins proiectul, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.