Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se îngroașă gluma: vine uraganul financiar? Cazurile Nissan, Deutsche Bank și Daimler

sah

Companii de răsunet înregistrează situații financiare fără precedent în ultimii 10 ani:

Nissan Motors a anunţat miercuri, că profitul din primul trimestru a scăzut cu aproximativ 90%, cu o zi înainte de a declara că va face restructurări de mai mult de 10.000 de locuri de muncă. În aceste condiții, criza se accentuează pentru cel de-al doilea mare producător de automobile din Japonia. Câștigurile, care urmează să fie anunțate oficial joi, marchează una dintre cele mai slabe performanțe trimestriale ale Nissan din ultimii 10 ani.

Deutsche Bank a raportat pierderi de 3,1 miliarde de euro în T2, cele mai mari pierderi de la criză, ceea ce a afectat preţul acţiunilor băncii listate la Frankfurt, în contextul în care investitorii nu se aşteptau la aceste raportări. Pierderile sunt generate, potrivit Business Insider, de un plan strategic de transformare în valoare de 3,4 miliarde euro. Financial Times scrie că Deutsche Bank a înregistrat cel mai prost rezultat trimestrial de după criza financiară din 2008.

Daimler a anunțat că înregistrează pierderi în al doilea trimestru, pentru prima dată în ultimii 10 ani, după ce a plătit amenzi pentru emisiile mașinilor diesel și a înlocuit airbag-urile Takata. Compania cu sediul central în Stuttgart a raportat pierderi de 1,56 miliarde de euro în perioada aprilie-iunie. Compania și-a redus estimările privind vânzările automobilelor Mercedes Benz. În cel de-al doilea trimstru al anului trecut profitul companiei a fost de 2,6 miliarde de euro, conform Reuters. Ultima dată când Daimler a raportat pierderi trimestriale a fost în T4 2009.

Încetinirea industriei prelucrătoare germane s-a înrăutăţit în iulie, activităţile înregistrând cea mai slabă evoluţie din ultimii şapte ani, sugerând o deteriorare a perspectivei pentru cea mai mare economie din Europa.

Citește și: Mihai Tudose: Un membru Pro România care ar accepta să intre în Guvernul Dăncilă ar trebui să-și facă un consult la cap .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.