Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire de gradul zero Orban-Tăriceanu pentru unitatea dreptei. Se îngroapă securea războiului? Cine se reactivează în politică

Un moment de celebrare a unui  vechi lider liberal trecut în neființă ar putea deveni Ziua-Z pentru recrearea unității dreptei, între liberali în special. Actuali și foștii președinți și lideri PNL, mai mult sau mai puțin adversari politici în prezent, se vor întâlni astăzi la lansarea Asociației "Mircea Ionescu Quintus", dedicată memoriei acestuia.

Potrivit unor surse  din cadrul acestei asociații, la un an de la decesul lui Mircea Ionescu Quintus, soţia şi fiul acestuia au invitat toți liderii liberali, foști și actuali președiți, dar și alți lideri de marcă ai partidului la acest eveniment. Printre ei  actualul președinte PNL, Ludovic Orban care se va  vedea  nevoit să stea , cot la cot, cu mai vechiul său  adversar, acum plecat din partid, Călin Popescu Tăriceanu, acum lider ALDE. Amândoi vor figura  printre membrii fondatori ai acestei asociații.

Un bun prilej, susțin surse  din ambele partide pentru ca cei doi politicieni să îngroape securea războiului și de semănat germenii unei eventuale  conlucrări pe viitor, în special pentru unificarea forțelor politice de dreapta, mai susțin sursele citate.

La acest eveniment au fost invitați și alți foști președinți ai PNL. Însă Klaus Iohannis ar fi declinat participarea, în timp ce prezența lui Crin Antonescu este incertă,  fiind plecat în străinătate în acest moment. Vor participa însă Valeriu Stoica, fost președinte PNL, Emil Constantinescu, fost șef de stat, liberalii Dan Motreanu, Gigel Știrbu, dar și actualul secretar general al ALDE, Daniel Chițoiu. Toți cei enumerați , dar și alții, precum Mihai Voicu, Florin Alexe, Cristian Adomniței, se vor regăsi printre membrii fondatori sau de onoare ai acestei asociații.

Conform surselor citate, printre cei care au susținut crearea acestei asociații se numără doi politicieni trași pe linie moartă în ultimii ani din cauza problemelor în justiție și care  acum caută soluții de revenire pe cai mai în PNL, după achitări în primă instanță. Fostul secretar general al PNL, Dan Radu Rușanu și fostul consilier prezidențial pe probleme de securitate, George Scutaru se regăsesc printre inițiatorii acestui demers și până când  vor primi achitări definitive, vor să folosească noua asociație ca o rampă de relansare în politică și în PNL.

Cei doi sunt cunoscuți pentru bunele lor relații atât cu  vechii liberali, cât și cu cei plecați în partidul lui Tăriceanu. O bază bună de plecare pentru a încerca o reapropiere între cele două părți după ani buni de dușmănie pe scena politică,  dacă Tăriceanu și  Orban sunt dispuși să lase orgoliile deoparte și discute  despre  reunficarea  PNL și a dreptei politice, susțin sursele citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.