Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se întâmplă ceva straniu: Avalanșă de morți suspecte în lumea cripto

scmp.com
Tiantian Kullander

Co-fondatorul criptomonedei Tiantian Kullander moare "neașteptat" la vârsta de 30 de ani - la câteva săptămâni după ce un alt milionar al banilor digitali s-a înecat pe o plajă din Puerto Rico, anunță dailymail.co.uk

Tiantian Kullander, care a cofondat compania de active digitale Amber Group, a decedat în somn, a declarat un purtător de cuvânt al firmei sale.

Amber Group l-a descris pe Kullander - cunoscut cu drag ca 'TT' de către prieteni și colegi - ca fiind 'un instrument esențial pentru fondarea Amber și un pilon al succesului nostru'. A pus suflet și inimă în companie, în toate etapele de dezvoltare a acesteia. A dat exemplu prin inteligența, generozitatea, umilința, diligența și creativitatea sa', a declarat compania într-un comunicat.

'TT a fost un lider de opinie respectat și a fost recunoscut pe scară largă ca un pionier pentru această industrie. Profunzimea cunoștințelor sale, dorința sa de a colabora și dorința sa de a-i ajuta întotdeauna pe ceilalți au adus beneficii pentru nenumărate start-up-uri și persoane', a adăugat firma. Comunicatul nu a precizat unde a decedat Kullander.

Amber Group are sediul în Singapore, iar pe site-ul său de internet se precizează că este 'prezentă în Atena, Geneva, Dubai, Hong Kong, Istanbul, Londra, Mexico City, Taipei, Tokyo, Vancouver și Zurich'.

Într-un omagiu postat pe Twitter, Annabelle Huang, un managing partner la Amber Group, a declarat: 'A pierdut un prieten drag care mi-a schimbat viața, printre multe altele, în moduri pe care nu și le-a dat seama'. Ea a spus că Kullander a fost 'cel mai bun dintre noi - un amestec rar de erudit și degen - întotdeauna generos cu timpul său, onest fără compromisuri și o voce feroce în industria noastră'. Moștenirea sa va dăinui'.

Kullander, fost trader la Morgan Stanley și Goldman Sachs, a fondat Amber Group în 2017. Compania a fost evaluată la 3 miliarde de dolari (2,4 miliarde de lire sterline) în ultimele luni. Firma a adăugat în declarația sa: "TT a fost un soț devotat, un tată iubitor și un prieten înfocat. Moartea sa este o tragedie, iar gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de familia sa.

'Îi supraviețuiește soția sa și fiul lor iubit. Vă rugăm să le respectați intimitatea în aceste momente dificile'. Amber a fost evaluată recent la 3 miliarde de dolari, dar, ca și alte firme de criptomonede, a fost afectată de prăbușirea prețului criptomonedelor.

Compania a redus 10% din personalul său în acest an. Kullander a declarat pentru Bloomberg în septembrie că 'reduce în rolurile care au o prioritate mai mică, având în vedere condițiile de piață, și crește numărul de angajați în rolurile care au o prioritate mai mare'.

Amber Group a declarat la începutul acestei luni că a fost un 'participant activ la tranzacționare' pe firma prăbușită FTX. Într-o declarație din 9 noiembrie, compania a declarat: "Deși ne-am redus semnificativ expunerea [la FTX] în cursul săptămânii, avem încă retrageri care nu au fost încă procesate.

'Cu toate acestea, având în vedere limitele stricte de expunere pe locurile de tranzacționare individuale, aceasta reprezintă <10% din capitalul nostru total de tranzacționare. Nu reprezintă o amenințare la adresa operațiunilor noastre comerciale sau a lichidității'.

Principalul produs al companiei este WhaleFin, o platformă de tranzacționare criptografică. Moartea lui Kullander vine la doar câteva săptămâni după ce un alt tânăr milionar al criptomonedelor a murit.

Nikolai Mushegian, în vârstă de 29 de ani, s-a înecat pe o plajă din Puerto Rico după ce a scris pe Twitter că se teme că CIA și Mossad îl vor ucide. Mushegian avea un istoric de probleme de sănătate mintală, iar familia sa nu crede că a fost vorba de un joc murdar.

Într-un mesaj postat pe Twitter cu câteva ore înainte de a muri, el a spus: "CIA, Mossad și elita pedofilă conduc un fel de rețea de șantaj cu trafic de sex din Puerto Rico și din insulele Caraibe. 'Vor să-mi însceneze o înscenare cu un laptop plantat de fosta mea [iubită], care era spion. Mă vor tortura până la moarte'.

Cu toate acestea, unii membri ai comunității criptomonedelor din Puerto Rico sunt suspicioși cu privire la momentul morții sale. El a fost descoperit de un surfer în apă la Ashford Beach pe 29 octombrie, complet îmbrăcat și cu portofelul asupra sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.