Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se întâmplă și la case mai mari: Zeci de mii de francezi au rămas în beznă din cauza capriciilor vremii

Câteva zeci de mii de consumatori au rămas fără electricitate sâmbătă seară în departamentul francez Pas-de-Calais, aflat, alături de alte trei departamente din regiunea Hauts-de-France, sub cod portocaliu de ninsori şi polei, potrivit unor surse din cadrul companiei RTE, informează AFP.

citește și: Veste mare pentru români! Toți vor putea primi al 13-lea si al 14-lea salariu

În total, sâmbătă, în jurul orei 18:15, 98.000 de clienţi erau afectaţi de pana de curent în localităţile Lens şi Boulogne-sur-Mer, potrivit RTE, care a precizat că speră "revenirea la normal pe cât de repede posibil în timpul serii".

''Agenţii RTE Nord şi enedis_npdc depun eforturi maxime pentru revenirea la normal în Lens şi Boulogne-sur-mer (...). Cauzele sunt intemperiile din regiune'', a scris pe Twitter RTE Nord.

Potrivit Enedis, în jurul orei 20.30, circa 13.000 de clienţi (locuinţe, sedii de firme, comunităţi locale) din zona Boulogne-sur-Mer şi 9.000 din Liévin nu aveau încă electricitate.

Météo-France a anunţat cod portocaliu de ninsori şi polei valabil până sâmbătă la miezul nopţii în localităţi din departamentele Aisne, Nord, Pas-de-Calais şi Somme, precizând că este vorba despre primul episod de polei din acest sezon.

Fenomenul ''freezing rain'' va afecta Hauts-de-France, iar temperaturile nu vor creşte prea curând. Chiar dacă fenomenul de polei va fi temporar, condiţiile de circulaţie riscă să fie dificile şi periculoase.

Temperaturile sunt cuprinse între -1°C şi 0 °C, iar ploaia se transformă pe alocuri în polei, a precizat departamentul pentru siguranţa circulaţiei rutiere într-un comunicat. În regiunile Avesnois şi Thiérache ninge pe alocuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.