Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se întâmplă în România - Judecător înjurat și amenințat cu moartea în sala de judecată

tribunal-1

Un deţinut condamnat pentru omor şi zeci de înşelăciuni prin metoda „Accidentul“ s-a ales cu o nouă condamnare după ce a provocat un scandal de pomină într-o sală de judecată aducând injurii unui judecător, iar pe un altul ameninţându-l cu moartea notează Adevărul.ro

Incidentele au avut loc la Judecătoria Bacău, unde un recidivist aflat în executarea unei pedepse de 22 de ani de închisoare a şocat întreaga asistenţă ce participa la şedinţele de judecată în cadrul Secţiei Penale.

Deţinutul, condamnat pentru omor şi înşelăciuni prin metoda „Accidentul“, are zeci de cereri înaintate instanţelor din Bacău prin care solicită contestaţii la executare, pe care ulterior şi le retrage.

La un moment dat, pe parcursul unei şedinţe de judecată, preşedintele completului a început judecarea cauzei ce avea ca obiect contestaţia împotriva hotărârii judecătorului delegat, formulată de către deţinutul Popiţanu Andrei, care se afla în boxa persoanelor private de libertate. Având cuvântul asupra cererii formulate, a arătat că doreşte să o retragă, deoarece nu observase că judecătorul delegat cu supravegherea privării de libertate  îi admisese plângerea.

Citește și: Ministrul de Interne aruncă în aer scena politică: oamenii politici care au picat pe STENOGRAMELE din Dosarul 10 august

În raport de poziţia procesuală exprimată de către deţinut, consilierul juridic al Penitenciarului Bacău a solicitat instanţei să constate comiterea unui abuz de drept de către contestator şi să-l sancţioneze pe acesta, cerere cu care a fost de acord şi reprezentantul Ministerului Public, care a solicitat ca deţinutul să fie amendat judiciar cu 5.000 de lei. La scurt timp după ce i s-a dat cuvântul, deţinutul a început să vorbească pe un ton ridicat şi agresiv, nemulţumit de solicitarea procurorului de şedinţă privind amendarea sa.

Preşedintele completului de judecată a încercat să-l atenţioneze pe deţinut că nu se dispusese amendarea  acestuia, ci i se acordase cuvântul atât asupra acestei cereri, cât şi asupra fondului cauzei, dar acesta a continuat cu atitudinea recalcitrantă folosind, printre altele, şi expresiile: ”Staţi un pic domnule preşedinte, de asta vă înjură toată lumea şi vă înjur şi eu pentru că nu am nimic de pierdut, am 30 de ani de executat … cum să fac abuz de drept procesual?”, „la instanţă nu e dreptate, la penitenciar nu e dreptate… iau un cuţit atunci, mă duc la penitenciar şi mai bine dau cu cuţitul într-unul”.

Întrucât prin atitudinea sa perturba desfăşurarea şedinţei de judecată, preşedintele completului a dispus înlăturarea din sală a deţinutului. În timp ce era scos din sală, acesta s-a adresat preşedintelui pe un ton ameninţător spunând: „Dacă am fi noi doi faţă în faţă şi tu cu nevastă-ta aia gravidă, nu ai mai vorbi urât”. Imediat, deţinutul a fost scos din sală.

Judecătorul i-a atras din nou atenţia să păstreze liniştea în sala de judecată, moment în care Popiţanu a devenit recalcitrant şi a început să îi adreseze preşedintelui de complet cuvinte jignitoare, folosind următoarele expresii; „ îmi bag p…a în liniştea mă-tii, dă-mă afară, eşti nebună ?!... îmi zici tu mie să fac linişte?!... du-te-n p…a mă-tii…. Du-te-n p….a mă-tii cu comisia mă-tii…tu ştii cu cine stai de vorbă, fă proasto?!” Imediat, persoana vătămată a dispus scoaterea din sală a deţinutului, acesta continuând să înjure până la ieşirea din sală.

”În urma acestui incident în sală s-a produs rumoare, fiind perturbată normala desfăşurare a şedinţei de judecată şi implicit solemnitatea şedinţei de judecată, fiindu-le, totodată, provocată o puternică stare de indignare”, au precizat procurorii care au instrumentat acest caz.

Acuzat de ultraj judiciar şi încălcarea solemnităţii unei şedinţe de judecată, recidivistul s-a prevalat de dreptul la tăcere, însă în faza de judecată a recunoscut săvârşirea faptei, fiind judecat prin procedura simplificată şi condamnat la 9 luni şi 20 de zile de închisoare, pedeapsă ce se va cumula cu restul rămas de executat. Sentinţa Curţii de Apel Bacău este definitivă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.