Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se introduce arbitrajul video și în România? Ce a anunțat șeful arbitrilor

www.digisport.ro
arbitraj video

Alexandru Deaconu, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a lăsat de înțeles că nu va mai trece mult timp până când arbitrajul video va fi integrat și în fotbalul românesc.

Este o posibilitate! Îl avem în vedere, nu ştiu dacă va fi de la anul sau nu. În opinia mea, depinde şi de televiziuni. Am vorbit cu Kyros Vassaras, participăm la întâlniri, schimbăm informaţii, punem întrebări...Cu cât vom putea implementa acest sistem mai repede, cu atât mai bine.

Se foloseşte acelaşi sistem ca la televiziune, doar că în încăperea în care ei se află au posibilitatea tehnică de a controla reluările. Ei doar solicită regizorului faza, le e pusă la dispoziţie, apoi o revăd din toate unghiurile. La Liga 1 nu ne putem plânge din punct de vedere al transmisiunilor.

Citește și: Guardiola s-a mișcat repede după ce l-a pierdut pe Dani Alves: L-a adus pe Kyle Walker de la Tottenham

Obiectivul nu este zero greşeli. Când s-a luat în considerare implementarea acestui sistem, principiul a fost să nu mai apară greşeli mari, evidente, clare. Cei care pot cere analiza fazelor sunt doar oficialii de joc. Arbitrul e cel care decide, pe baza informaţiilor primite de la ceilalţi oficiali, care-l informează ce s-a întâmplat”, a spus Deaconu, la ”Pro Sport Live”.

Până la implementarea sau nu în Liga 1, arbitrajul video a născut deja controverse și a împărțit lumea fotbalului în două tabere. Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, s-a declarat mulțumit de asistența video în arbitraj, care a fost experimentată la Cupa Confederațiilor.

Jurnaliștii de la AS au venit însă cu o opinie ce se lovește cap în cap cu cea a președintelui FIFA.

”VAR ne face să arătăm ca niște tâmpiți! Arbitrii trebuie să ia decizii în fracțiuni de secundă, la viteză reală, apoi apare VAR cu dovada. Așa, mai bine nu mai fluierăm nimic din ce se întâmplă în careu.

Poate conduce partidele și un realizator TV, chiar dacă știe sau nu regulamentul", a declarat un arbitru, sub protecția anonimatului, pentru AS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.