Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SE LANSEAZĂ primul fond din România care investeşte în funcţie de criteriile de sustenabilitate pentru companii

Economica.net
investitii fonduri dezvoltare

Raiffeisen Asset Management lansează un nou fond de investiţii - Raiffeisen Global Equity - care va investi în fonduri de acţiuni şi va avea diversificare la nivel global iar acesta fi legat de ratingul ESG ((Environmental, Social, Governance), adică investiţiile se fac ţinând cont de criteriile de sustenabilitate pentru companii, potrivit Agerpres.

Noul fond va investi în fonduri de acţiuni şi va avea diversificare la nivel global, iar investiţiile vor ţine cont, pe lângă criteriile de randament, şi de cele de rating ESG, publicate de companii.

"Încurajăm dintotdeauna comportamentul responsabil faţă de clienţi, angajaţi, furnizori, parteneri sau autorităţi. Ne gândim de mai mult timp la ideea de a lansa în România un fond de investiţii care să ţină cont de criteriile de sustenabilitate: faţă de mediu, comunitate, societate în general", a spus Steven van Groningen, preşedinte şi CEO al Raiffeisen Bank.

Citeşte şi: HARTA PANDEMIEI CU CORONAVIRUS - Indică locurile cu cele mai multe cazuri confirmate şi decese produse de virus

ESG (Environmental, Social, Governance) reprezintă un set de standarde pe care investitorii le urmăresc atunci când analizează companiile în care investesc şi au în vedere trei componente: (E) mediu - impactul pe care activitatea companiei o are asupra mediului înconjurător; (S) social - relaţia companiei cu stakeholderii (angajaţi, clienţi, comunitate); (G) guvernanţa - măsura în care compania respectă cerinţele de guvernanţă (leadership, respectarea normelor, drepturile acţionarilor etc.).

"În cei 15 ani de când activează pe piaţă, Raiffeisen Asset Management a inovat continuu şi a pus în faţa clienţilor săi opţiuni potrivite fiecăruia dintre ei. Suntem bucuroşi să anunţăm lansarea acestui fond, dedicat investiţiilor sustenabile şi responsabile. În lume există un interes tot mai mare pentru acest tip de investiţii, interes manifestat şi de clienţii Raiffeisen. Managementul responsabil duce la o mai bună gestionare a riscurilor şi la obţinerea unor performanţe mai bune, pe termen lung", a declarat Răzvan Szilagyi, CEO Raiffeisen Asset Management.

Potrivit Global Sustainable Investment Alliance, la nivelul anului 2018, aproximativ 40% din totalul activelor globale ajunseseră să fie administrate în baza unor criterii ESG, existând fonduri totale de peste 31.000 de miliarde dolari plasate în active sustenabile. Aceste valori reprezentau o creştere cu 34% faţă de nivelul anului 2016, iar tendinţa de creştere s-a menţinut şi la nivelul anului trecut.

Raiffeisen Asset Management ocupă poziţia a doua în topul companiilor de administrare a fondurilor de investiţii din România, administrând active în valoare totală de peste 1,3 miliarde de euro. Compania administrează în total 15 fonduri mutuale (incluzând noul fond de acţiuni ESG) şi un fond de pensii facultative, Pilonul III.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.