Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se mai poate împiedica modificarea legilor justiţiei: 'Problema nu poate fi rezolvată de cetățenii din stradă'

Inquam Photos / Octav Ganea
proteste 17.12.2017

Cozmin Gușă a vorbit la Realitatea TV despre protestele care au loc în Capitală și în țară. „Nu cetățenii vor rezolva problema”, este părerea analistului care a comparat momentul de astăzi cu cel de acum 28 de ani. „În 89 au fost importanți oamenii care au ieșit în stradă, dar treaba au făcut-o alții”, a spus analistul.

Citeşte şi: Tensiuni majore intre jandarmi si protestari la Parlament. Fortele de ordine au blocat accesul spre Casa Poporului / VIDEO

Cozmin Gușă este de părere că paralela dintre Revoluția din 1989 și protestul de duminică este mai degrabă dureroasă. „În 89 au fost importanți oamenii care au ieșit în stradă, dar treaba au făcut-o alții: servicii secrete străine. Cetățenii nu pot rezolva probleme. Nu cetățenii vor rezolva problema, ci altfel de mecanisme”, a spus analistul la Realitatea TV. „Sunt niște germeni de excese, care ar putea să gripeze adoptarea legilor în forma în care ar dori-o”, a spus Cozmin Gușă, care a menționat că oamenii au ieșit în stradă împotriva „clicii de la putere”, așa cum s-a întâmplat și acum 28 de ani.

Citeşte şi: Jandarmeria reacţionează după incidentele de la proteste: 'Au fost TENSIUNI'

„Mai există acea umbră a fostei securități, cei care au dansat cu statul paralel și acum vin în fața colegilor și se prefac că ar condamna securismul, dar sunt beneficiari ai securismului”, a declarat acesta. „Are legătură emulația din această seară cu momentele funeraliilor. România a părut altfel, practic am căpatat un lustru în ochii tuturor, pe care nu cred că-l merităm. A fost un eveniment care ne-a proiectat altfel. Cred că România este la pământ din punct de vedere al civismului”, a declarat Cozmin Gușă.

Citeşte şi: Va fi scandal imens la gala Globurilor de Aur: 'Vă DETEST ipocrizia'

Faptul că la funeraliile Regelui Mihai s-a scandat „Jos comunismul” a dorit să arate de fapt că libertatea de exprimare este o himeră, este opinia analistului. „Dictatura PCR de până în 89 seamănă cu dictatura actualei majorități parlamentare, care calcă cu cizmele în virtutea intereselor clici”, a declarat Cozmin Gușă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.