Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se mai prelungește starea de alertă? Guvernul Ciucă va elimina o parte dintre restricții (surse)

haihuin2.com
Stare de Alertă

Guvernul Ciucă analizează în aceste zile dacă se impune sau nu prelungirea stării de alertă, la doi ani de la instaurarea stărilor speciale generate de pandemie.

Potrivit unor surse guvernamentale, decizia referitoare la prelungirea stării de alertă se va lua în baza analizei realizate de Institutul Național de Sănătate Publică. În funcție de această analiză, starea de alertă ar putea fi ridicată săptămână viitoare sau ar putea fi prelungită cu încă 30 de zile.

Indiferent dacă starea de alertă va fi sau nu prelungită, Guvernul urmează să elimine o parte dintre restricții, precizează aceleași surse guvernamentale.

Numărul cazurilor noi de COVID-19 este în scădere în ultimele săptămâni, valul 5 al pandemiei fiind aproape de final.

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila. a propus relaxarea mai multor restricţii: masca să nu mai fie obligatorie în spaţiul public şi accesul la restaurante şi mall-uri să fie permis şi fără certificatul verde.

„Este vorba despre accesul fără certificat electronic COVID în centrele comerciale, instituţiile publice, hoteluri, pensiuni şi restaurante. De asemenea, creşterea limitei de la 30 la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, fără restricţii de interval orar - ăsta cred că e un lucru aşteptat de multă lume - pentru competiţii sportive, activităţile din cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole, concertele în aer liber, conferinţe, workshopuri, săli de sport şi piscine”, a spus Rafila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.