Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se mărește infrastuctura de gaze naturale a Poloniei

assets.rbl.ms
petrol-gaze

Operatorul polonez al sistemului de transport al gazelor GAZ-SYSTEM a anunțat lunea trecută (8 ianuarie) că a semnat contracte pentru construirea a două conducte în voievodatul Silezia (sudul Poloniei), informează ceenergynews.com.

GAZ-SYSTEM intenționează să construiască o conductă de 38,7 km între Racibórz și Rybnik și o conductă de 37 km între Kędzierzyn Koźle și Racibórz. Cele două investiții interconectate ar urma să alimenteze cu gaze naturale unitatea de gaz și abur din Rybnik, cu o cerere anuală estimată la 1 miliard de metri cubi (bcm) de gaze naturale.

"Începem anul 2024 cu o etapă importantă pentru Silezia. Am selectat contractanții pentru două gazoducte în sudul Poloniei, care, în conformitate cu programul nostru "De la cărbune la gaz", vor sprijini transformarea energetică a acestei regiuni. Furnizarea de combustibil cu emisii reduse la unitatea de gaz și abur din Rybnik va aduce beneficii economiei și va avea un impact pozitiv asupra calității aerului", a declarat Błażej Spychalski, vicepreședinte al GAZ-SYSTEM.

În voievodatele Silezia și Opole sunt planificate noi infrastructuri de transport cu instalații însoțitoare și o linie de fibră optică. Lucrările de construcție sunt programate să înceapă în primul trimestru al anului 2024, iar gazoductul va fi pus în funcțiune în al doilea trimestru al anului 2026.

Conducta de gaz de 37 km de la Kędzierzyn-Koźle la Racibórz face parte dintr-un gazoduct proiectat pentru a conecta Polonia cu Cehia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.