Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se moare pe capete în Marea Britanie din cauza sandvișurilor preambalate. Doi morți numai ieri

sandvis

Alte două persoane spitalizate au murit în Marea Britanie în urma unei infecţii cu listeria, după ce au consumat sandvișuri şi salată preambalate, bilanţul deceselor ajungând la cinci potrivit stirileprotv.

Săptămâna trecută, direcţia pentru sănătate publică a anunţat că ″au fost înregistrate cazuri de infecţie cu listeria la şase pacienţi grav bolnavi, spitalizaţi în Marea Britanie″⁣ şi că trei dintre aceşti pacienţi au decedat.

“Din nefericire, unul dintre cei şase pacienţi grav bolnavi a decedat”, iar ″unul dintre pacienţii identificaţi astăzi (vineri) ca fiind afectat de listeria a decedat, ceea ce creşte la cinci numărul deceselor legate de această epidemie″⁣, a indicat agenţia într-un comunicat.

În total, PHE a identificat nouă cazuri de persoane contaminate în timpul acestei epidemii şi precizează că ″toate aceste cazuri de infecţii cu listeria au survenit la pacienţi spitalizaţi în Mare Britanie″⁣.

După primele concluzii ale anchetei, infecţia pare să fi provenit de la preparatele The Good Food Chain, produse retrase din spitale pe 25 mai. Persoanele decedate au consumat aceste produse înainte de această dată.

Listeria este o bacterie care se găseşte deseori în alimente şi care, la oamenii sănătoşi, nu provoacă boli. În schimb, afectează persoanele slăbite - persoane în vârstă, femei însărcinate, persoane cu boli grave precum cancer şi diabet - în aceste situaţii putând fi mortală.

The Good Food Chain a sistat producţia pe perioada desfăşurării anchetei care urmează să scoată la lumină circumstanţele exacte ale acestei infestări, a precizat agenţia britanică, subliniind că riscul pentru sănătatea publică rămâne ″redus″⁣.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.