Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se pregătește demisia așa-zisului guvern transnistrean

transnistria

Liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Sevciuk, pregateste demisia asa-zisului guvern al regiunii transnistrene pentru a-si îmbunatati popularitatea care este în prezent de doar 5%, scrie Unimedia, citând presa din stânga Nistrului.

Potrivit sursei mentionate, printr-o asemenea decizie, Evgheni Sevciuk ar încerca sa puna pe seama ''premierului'' Tatiana Turanskaia si a ''cabinetului'' condus de aceasta problemele economice cu care se confrunta regiunea transnistreana.

De amintit ca autoritatile separatiste au redus, începând din februarie 2015, cu 30% salariile bugetarilor si platile sociale. Sefa ''executivului'' transnistrean declara recent ca datoriile administratiei de la Tiraspol fata de pensionari si angajatii bugetari au depasit 43 de milioane de dolari. Potrivit acesteia, în cele sapte luni ale acestui an, în bugetul regiunii au intrat cu 17% mai putini bani, comparativ cu perioada similara a anului trecut. Încasarile din impozite au scazut cu 19%, iar cele din taxele vamale s-au redus de doua ori.

Informatiile legate de intentia lui Evgheni Sevciuk de a-si demite ''guvernul'' survin în contextul în care administratia separatista de la Tiraspol se pregateste sa marcheze 25 de ani de la separarea regiunii de Republica Moldova, manifestarile dedicate independentei autoproclamate la 2 septembrie 1990 fiind programate sa înceapa la sfârsitul acestei saptamâni.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.