Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se pregătește marele BOICOT: Președintele Klaus Iohannis, refuzat de Coaliție (surse)

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea tariceanu iohannis consultari

Liderii Coaliției pregătesc un boicot. Deși președintele Klaus Iohannis a trimis deja liderilor PSD și ALDE invitațiile pentru recepția de Ziua Europei, aceștia vor refuza să meargă la Cotroceni, potrivit unor surse din cadrul Coaliției.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, declara miercuri că va analiza oportunitatea participării la recepția de 9 mai. "Haideţi să separăm lucrurile - una este relaţia instituţională, altele sunt atitudinile şi poziţionările de ordin politic. Le pun pe fiecare în căsuţa care trebuie. Eu sunt obligat să colaborez şi fiecare dintre noi este obligat să colaborăm instituţional. Avem această obligaţie care decurge din întreg cadrul constituţional şi legislativ. Sigur că acest lucru se va întâmpla. Ceea ce ţine de relaţia politică e într-un alt registru", a afirmat președintele Senatului.

Vezi și: Statul prea mult pe scaun îţi afectează în mod iremediabil creierul/ STUDIU

De fapt, potrivit unor surse politice, Tăriceanu le-a transmis propriilor colaboratori că nu va merge la Cotroceni, pentru că acest gest ar fi unul lipsit de colegialitate față de Viorica Dăncilă, după atacurile președintelui la premier. Mai mult, Călin Popescu Tăriceanu le va recomanda și miniștrilor și secretarilor de stat membri ALDE să refuze invitația lui Klaus Iohannis.

În aceste condiții, este puțin probabil ca reprezentanții PSD din Parlament și Guvern să accepte invitația președintelui Iohannis, care a fost trimisă înainte de izbucnirea conflictului pe tema ambasadei din Israel. În 2016, Liviu Dragnea nu a fost invitat la recepția de Ziua Europei, dar în 2017 liderul PSD a primit o asemenea invitație.

Vezi și: Torsul pisicii are adevărate virtuți terapeutice: Ce afecţiuni poate vindeca .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.