Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se pregătește RĂZBOIUL? Rusia maseză forțe militare impresionante la graniță

telegraph.co.uk
vladimir putin

Rusia va amplasa o divizie motorizată în regiunea Smolensk (vestul Rusiei, în apropiere de frontiera cu Belarus), care va face parte din Armata 1 Gardă Tancuri, la mijlocul anului viitor, a relatat marţi pentru TASS o sursă din cadrul Statului Major al armatei ruse.

"Statul Major, cu avizul ministrului apărării, a luat decizia finală cu privire la noua Divizie de infanterie motorizată Elninskaia, care împreună cu divizia motorizată Tamansk şi divizia de tancuri Kantemir vor face parte din Armata 1 Gardă Tancuri", a afirmat interlocutorul agenţiei ruse de presă.

Citește și: Fotografia care a rupt internetul: Nu o să ghicești niciodată ce e / FOTO

Divizia, cu cartierul general la Elna, va avea în componenţă 10.000 de militari, a indicat aceeaşi sursă, potrivit căreia noua structură va include trei regimente de infanterie motorizată şi un regiment de blindate, plus un regiment de artilerie autopropulsată şi un regiment antiaerian de rachete. De asemenea, din ea vor face parte şi unităţi de sprijin logistic.

Formarea diviziei din regiunea Smolensk a început mult mai târziu decât structurile similare în regiunile Voronej (centru) şi Rostov (sud), de aceea finalizarea completării acesteia şi construirea obiectivelor de infrastructură sunt programate nu pentru luna decembrie, aşa cum se anunţase iniţial, ci la sfârşitul primei jumătăţi a anului viitor, conform aceleiaşi surse.

Citește și: A fost dezvirginată, la televizor, în fața mamei: Ce s-a întâmplat la o emisiune din România / VIDEO

Divizia motorizată din regiunea Smolensk face parte din cele trei divizii noi anunţate recent de ministrul apărării rus Serghei Şoigu, ca răspuns la intensificarea prezenţei militare a NATO în apropierea frontierelor Rusiei.

La 17 iunie, potrivit Unian, Ministerul Apărării rus a anunţat crearea unei divizii motorizate în regiunea Rostov, nu departe de frontiera cu Ucraina. Militari ai acestei divizii, susţine Kievul, efectuează în mod regulat incursiuni în regiunea Donbas pentru a veni în sprijinul rebelilor separatişti proruşi, informează agerpres.ro.

Citește și: Tot mai multe adolescente fumează ca să nască bebeluși mai mici

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.