Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se pregătește ceva: Japonia acuză Coreea de Sud că execută exerciții militare pe teritoriul japonez

NBC
soldati Coreea

Autoritățile din Japonia au protestat oficial față de organizarea de către Coreea de Sud a unui exercițiu militar pe câteva insule disputate de cele două țări.

Japonia a înaintat un protest Coreei de Sud în legătură cu exercițiile militare pe care aceasta le-a efectuat pe insulele Takeshima, afirmând că este „extrem de regretabil", a anunțat vineri Ministerul de Externe prin intermediul unui comunicat, conform Mediafax.

Ministerul de Externe a mai spus că a convocat un diplomat de rang înalt la ambasada sud-coreeană din Tokyo. De asemenea, ambasada japoneză din Seul a convocat un oficial de rang înalt din Coreea de Sud pentru a-i prezenta protestul.

„Takeshima este în mod incontestabil un teritoriu al Japoniei, în lumina faptelor istorice și pe baza dreptului internațional. Exercițiile efectuate de armata sud-coreeană sunt inacceptabile și extrem de regretabile", scrie în declarația părții japoneze, potrivit Reuters.

Cele două națiuni se află de mult timp în conflict cu privire la suveranitatea grupului de insule numite Takeshima în Japonia și Dokdo în Coreea. Insulele se află la jumătatea distanței dintre cele două țări în Marea Japoniei.

„Exercițiul de apărare a teritoriului Mării de Est a fost efectuat pentru a ne îndeplini misiunea de a ne proteja teritoriul, oamenii și proprietățile", a declarat un oficial militar sud-coreean.

Armata sud-coreeană desfășoară acest exercițiu militar în fiecare an, a adăugat oficialul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.