Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se pregătește o alianță anti-Israel! Apel lansat de Hamas: 'Mobilizare în lumea arabă și islamică în sprijinul Gaza!'

Haaretz
Hamas

Se pregătește o alianță anti-Israel! Apel lansat de Hamas: 'Mobilizare în lumea arabă și islamică în sprijinul Gaza!'

Hamas a făcut marți apel la o 'mobilizare' a lumii arabe și islamice vineri 'în sprijinul Gaza', descriind-o ca pe o zi de 'eroism și sacrificiu'.

Mii de ținte ale Hamas au fost distruse de un bombardament aerian israelian care a lovit fără încetare Fâșia Gaza, după ce teroriștii au lansat un atac surpriză care a ucis până acum cel puțin 900 de israelieni.

Dar acum, liderii Hamas au făcut apel la cei din lumea arabă și islamică să se "mobilizeze" și să își arate vineri sprijinul pentru Hamas și pentru poporul palestinian.

De asemenea, ei au făcut apel la "tineretul revoluționar" din Cisiordania și la cel din Ierusalim să se confrunte cu soldații israelieni "lași".

„Acesta este un apel către poporul nostru palestinian și către masele din lumea arabă și islamică și către oamenii din lumea liberă', au declarat liderii Hamas pe Telegram. 'Anunțăm mobilizarea generală de vineri pentru a susține Ierusalimul, Al-Aqsa și Gaza în luptă'.

Ei au făcut apel la cei din lumea liberă să se mobilizeze vineri pentru Hamas și palestinieni, descriind această zi ca fiind una 'pentru a ne arăta dragostea și sprijinul pentru Palestina și Ierusalim'.

Context

Apelul vine după ce mii de susținători palestinieni au descins la ambasada israeliană din Londra, fluturând steaguri, cântând și sau cu torțe în mână. Alte sute de persoane s-au ciocnit cu susținătorii israelieni într-o stație de metrou din Londra, în timp ce poliția încerca cu disperare să mențină pacea.

În timp ce Israelul a reușit să nimicească mii de ținte Hamas cu lovituri aeriene, clipuri înfiorătoare care circulă pe rețelele de socializare au arătat cum rachetele și bombele au distrus, de asemenea, blocuri rezidențiale palestiniene, ucigând sute de civili.

Israelul a ordonat, de asemenea, un "asediu complet" al Gazei, tăind electricitatea, combustibilul și alimentele pentru cei 2,3 milioane de palestinieni care, în cea mai mare parte, trăiau deja într-o sărăcie abjectă.

Număr mare de victime

Războiul care durează de patru zile a făcut deja cel puțin 1 600 de victime, în timp ce Israelul a asistat la schimburi de focuri pe străzile propriilor orașe pentru prima dată în ultimele decenii, iar cartierele din Gaza au fost reduse la ruine.

Ca răspuns la bombardamentul aerian sălbatic din Gaza, Hamas a avertizat aseară târziu că va începe să execute civilii israelieni captivi.

'Fiecare luare în vizor a poporului nostru fără avertisment va fi întâmpinată cu execuția unuia dintre ostaticii civili', a declarat într-un comunicat aripa armată a Hamas, Brigăzile Ezzedine al-Qassam.

Militanții Hamas au răpit până la 150 de persoane, inclusiv femei și copii, de pe teritoriul israelian și i-au târât înapoi în Gaza, în mijlocul măcelului lor nemilos.

'Am decis să punem capăt acestei situații și, începând de acum, declarăm că orice atac împotriva oamenilor noștri în casele lor fără avertisment prealabil se va confrunta, din păcate, cu execuția unuia dintre ostaticii civili pe care îi deținem', a adăugat ulterior Abu Obaida, purtătorul de cuvânt al Brigăzilor Al-Qassam, într-o înregistrare difuzată pentru Al Jazeera.

content-image

Israelul și Hamas au avut conflicte repetate în ultimii ani, deseori declanșate de tensiuni în jurul unui loc sfânt din Ierusalim.

Dar de data aceasta, contextul a devenit mai exploziv.

Manifestări de susținere pentru Hamas au avut loc în mai multe puncte de pe glob.

Vezi și: Țările musulmane strâng rândurile lângă Hamas: mitting anti-Israel în Germania! - VIDEO.

Vezi și: VIDEO - Proteste violente la Lyon, în favoarea Hamas: Poliția a dat cu gaze lacrimogeme / 'Israel criminal, Macron complice'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.