Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se pregătește o revoluție în domeniul suplimentelor alimentare

Radu Pop
roaliment.ro
suplimente alimentare

Parlamentul European cere ca pe niciun produs sau supliment alimentar să nu mai apară scris că ar aduce beneficii pentru sănătate dacă are în exces zahăr, sare ori grăsimi.

Parlamentul European vrea să schimbe modul în care sunt etichetate suplimentele alimentare și oficialii de la Bruxelles solicită să se ia măsuri în acest sens printr-o legislație care să se aplice în toate țările membre, relatează Adevărul. Modificările ar putea fi adoptate anul acesta, iar dacă se va întâmpla, am putea avea de-a face cu o piață unică, armonizată pentru suplimentele alimentare.

Cel mai recent studiu pe această temă arată că românii cheltuiesc pe suplimentele alimentare chiar mai mulți bani decât pe medicamente.

„Îngrijorarea mea este că populaţia cheltuie foarte mulţi bani pe nişte produse care au beneficii discutabile, şi atunci ar merita, cum la medicamente aţi văzut cât de riguroasă e verificarea, ar avea sens să avem o verificare mai riguroasă şi pe zona de suplimente alimentare, să ne asigurăm că într-adevăr aduc beneficii celor care le folosesc“, spunea recent președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.

Cum să ne ferim de suplimentele periculoase

Dr. Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, avertizează, la rândul său, asupra suplimentelor alimentare pentru ficat. Potrivit medicului, multe dintre acestea „nu sunt reglementate, ceea ce înseamnă că nu trebuie să îndeplinească aceleași standarde de siguranță și eficacitate ca medicamentele prescrise“.

Medicul a oferit niște recomandări care pot fi valabile pentru alegerea suplimentelor alimentare. În viziunea acestuia, este important să ne informăm înainte de a alege un astfel de produs: „Căutați studii științifice, recenzii din surse autorizate și consultați profesioniștii din domeniul sănătății pentru a vă asigura de eficacitatea și siguranța suplimentului“, ne îndeamnă dr. Popovici.

Și avertizează că recenziile din mediul online nu ar trebui crezute, pentru că unele dintre ele pot fi false, informațiile din surse de încredere fiind de preferat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.