Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se pregătește Operațiunea Marea scumpire? Guvernul vrea să scadă prețurile, managerii anticipează creșteri

Supermarket Anglia

Managerii estimează pentru perioada iulie-septembrie creşterea preţurilor în construcţii şi comerţ, în paralel cu majorarea numărului de angajaţi şi a activităţii economice. Această estimare a managerilor vine în contextul în care Guvernul a făcut o înțelegere cu retailerii pentru a fi scăzute prețurile la 14 produse de bază.

Managerii din economie estimează pentru perioada iulie-septembrie creşterea preţurilor în construcţii şi comerţ, în paralel cu creşterea numărului de angajaţi şi a activităţii, arată sondajul realizat de INS.

În industria prelucrătoare, managerii preconizează pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +2%), şi a numărului de angajaţi (soldul conjunctural de +1%). De asemenea, pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere moderată (sold conjunctural +12%).

În construcţii, estimările indică o creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +17%) şi creşterea moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +7%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează de asemenea majorarea acestora (sold conjunctural +24 %).

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni tendinţă de creştere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +13%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere moderată (sold conjunctural +13%).

Crește și numărul de angajați

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni, şi majorarea numărului de salariaţi (sold conjunctural +16%), dar şi a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +22%).

Conform estimărilor din luna iulie 2023, cererea de servicii (cifra de afaceri) va înregistra creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +7%). Se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +4%).

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creştere moderată (sold conjunctural +7%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.