Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se profilează un nou război rece între SUA și Rusia: avertisment ferm lansat de Washington

sua rusia

Relațiile dintre SUA și Rusia ating un nou moment critic! Cele două superputeri nu se înțeleg după anunțul făcut de Federația Rusă, de suspendare de la tratatul START. Iar ultimele declarații făcute de înalți oficiali ruși și americani duc spre o escaladare a problemei. Dacă Rusia își îmbunătățește arsenalul nuclear după suspendarea participării la Tratatul de reducere a armelor strategice (Tratatul START), Statele Unite vor face același lucru, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price.

"Dacă vedem că Rusia ia măsuri care necesită modificări ale arsenalului nostru nuclear, vom face ajustările necesare", a declarat el reporterilor în cadrul unui briefing. El a adăugat că Statele Unite "rămân pregătite pentru o interacțiune constructivă cu Rusia în ceea ce privește controlul armelor și, în special, în ceea ce privește tratatul privind armele ofensive strategice". "Vrem să lucrăm constructiv cu Rusia pe această temă, credem că este în interesul nostru comun", a spus Price.

SUA și Rusia, schimb de „note diplomatoce”

În plus, reprezentantul Departamentului de Stat a confirmat că Statele Unite au primit o notificare din partea Federației Ruse prin canale diplomatice cu privire la suspendarea participării la Tratatul START. "Pot confirma că Statele Unite și Rusia au făcut schimb de note diplomatice", a spus el, răspunzând la o întrebare din partea unui jurnalist.

Rusia e categorică

Moscova nu îşi va reexamina suspendarea participării sale la tratatul New START cu privire la dezarmarea nucleară încheiat cu SUA până când Statele Unite nu îşi vor schimba politica faţă de Ucraina, a declarat miercuri ministrul rus adjunct de externe Serghei Riabkov, citat Interfax, potrivit Reuters, anunță Agerpres.

Vezi și: Serghei Riabkov trimite săgeți către Washington: Rusia nu va reveni la tratatul New START dacă SUA nu-şi schimbă poziţia faţă de Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.