Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se propune interzicerea reducerii posturilor funcționarilor care mai au 3 ani până la pensie

MOTIUNEA DE CENZURA - PALATUL PARLAMENTULUI

Mai multi parlamentari au initiat o propunere legislativa care prevede interdictia reducerii posturilor ocupate de functionarii publici care mai au 3 ani pâna la pensionare.

Propunerea legislativa pentru modificarea în acest sens a Statutului functionarilor publici a fost initiata de 7 deputati: Ion Melinte, Ioan Munteanu - PSD, Nini Sapunaru, Sorin Teju - PNL, Florica Ica Calota - ALDE si Luminita-Pachel Adam, Aurel Niculae - UNPR.

Potrivit proiectului, nu pot fi reduse posturile functionarilor publici care au maximum 3 ani pâna la îndeplinirea conditiilor de pensionare, au o vechime totala de 10 ani de activitate în oricare autoritate sau institutie publica si au obtinut la evaluarea performantelor profesionale individuale în ultimii 5 ani calificativul 'foarte bine'.

'În caz de disponibilizare în urma reorganizarii autoritatilor sau institutiilor publice, functionarii publici care se apropie de vârsta de pensionare ramân, dupa o viata de munca, pâna la pensionare, fara un venit care sa le asigure nivelul minim de trai. Stim, de asemenea, ca dupa vârsta de 55 de ani pe acesti cetateni nu-i mai angajeaza niciun operator economic', au motivat initiatorii necesitatea proiectului de lege.

Senatul este prima Camera sesizata în acest caz.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.