Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se pune batista pe țambal în cazul exploziilor de la Nord Stream? După Suedia, şi Danemarca a închis ancheta

scurgeri petrol nord stream

Copenhaga a anunţat luni că închide investigaţia demarată după exploziile din 2022 care au afectat conductele submarine Nord Stream, ce transportau gaze ruseşti către Germania, Danemarca fiind a doua ţară care face acest lucru, după ce Suedia a închis, la rândul ei, o anchetă pe care o desfăşurase separat, relatează Reuters, scrie news.ro.

Gazoductele Nord Stream 1 şi 2, care transportă gaz pe sub Marea Baltică şi care au costat miliarde de dolari, au fost avariate de o serie de explozii în zonele economice suedeză şi daneză, în septembrie 2022, eliberând cantităţi mari de metan în aer.

Rusia şi Occidentul, aflate în conflict din cauza invaziei Moscovei în Ucraina în februarie acelaşi an, s-au arătat reciproc cu degetul. Fiecare a negat orice implicare şi nimeni nu şi-a asumat responsabilitatea.

"Nu există motive suficiente pentru a continua un caz penal în Danemarca şi, prin urmare, poliţia din Copenhaga a decis să încheie ancheta penală privind exploziile", a declarat poliţia daneză într-un comunicat.

La începutul acestei luni, şi Suedia a renunţat la ancheta privind exploziile, afirmând că nu are jurisdicţie în acest caz, dar a predat probele descoperite anchetatorilor germani, care încă nu şi-au publicat concluziile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.