Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se pune la cale o întâlnire între Putin și Zelenski în Turcia: 'Ne-ar face plăcere să găzduim o asemenea întâlnire'

stiri.md
zelenski putin

Ministrul de externe al Turciei, Mevlüt Çavuşoğlu, a declarat că președintele ucrainean Volodimir Zelenski și liderul rus Vladimir Putin s-ar putea întâlni dacă sunt întrunite condițiile pentru rezolvarea conflictului, transmite BBC.

Vorbind alături de Çavuşoğlu la o conferinţă de presă comună în oraşul de vest Lviv, ministrul de externe ucrainean Dmytro Kuleba a declarat că au convenit să-şi concentreze eforturile pe organizarea unei întâlniri între Putin şi Zelensky.

"Există posibilitatea ca cei doi lideri să se întâlnească dacă există un temei pentru un acord cu privire la problemele pe care le considerăm esențiale pentru o reconciliere, a spus Çavuşoğlu. "Am spus ieri că ne-ar face plăcere să găzduim o asemenea întâlnire", a mai precizat acesta.

"Este necesar să pregătim cât mai curând bazele pentru o întâlnire la nivel de lideri. Am anunțat deja că suntem pregătiți să acționăm ca gazde pentru asta", a adăugat el.

Kuleba i-a spus lui Çavuşoğlu că speră că Turcia va fi „printre țările” care ar putea servi drept garant al oricărui acord de pace între state.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.